Blat: Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la 180C. Faina se cerne impreuna cu cacao, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si sarea. Banana
Blat:
Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la 180C.
Faina se cerne impreuna cu cacao, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si sarea.
Banana se pune in blender cu sucul de lamaie si se mixeaza, se adauga si tofu si se mixeaza, apoi zaharul, vanilia si apa si se mixeaza bine. Totul se toarna peste ingredientele uscate si se amesteca bine. Se toarna in tava cu hartie de copt si se coace 20-30 min.
Crema ganache:
Siropul se incalzeste si se toarna fierbinte peste cacao. Se amesteca bine. Tofu se pune in blender si se mixeaza pana devine ca o crema, se adauga amestecul de sirop si cacao si se mixeaza bine.
Crema cu zmeura:
Sucul de mere si siropul se pune pe foc, cand incepe sa fiarba se adauga amidonul dizolvat in apa si se amesteca bine, se adauga si zmeura si se lasa pe foc potrivit pana se leaga bine compozitia. Se amesteca usor din cand in cand. Dupa ce s-a racit complet se adauga crema ganache si se omogenizeaza. Se da putin la frigider.
Blatul racit se taie in jumatate.
Prima foaie de blat se insiropeaza bine, deasupra se intinde crema cu zmeura se acopera cu cealalta foaie de blat; se insiropeaza si aceasta.
Tortul se imbraca apoi in crema ganache.
Reteta Tort trufa cu zmeura a fost propusa de CristinaK
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniAm pregatit o omleta delicioasa cu leguma mea preferata dovlecelul. Pentru a reduce timpul am ras dovlecelul de seara si l-am...
Omleta cu dovlecel si telemea de oaieIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii