Tiramisu reţetă cu fructe

Tiramisu reţetă cu fructe este o reteta delicioasa de tort. Are la baza Tiramisu reţeta originala, insa beneficiaza de multe ingrediente in plus. Pentru tortul tiramisu cu cirese in ciocolata aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Tiramisu reţetă cu fructe

Ingrediente

  • 2 cutii piscoturi (vreo 40 de piscoturi sunt cu totul)-mi-au trebuit mai multe si pentru ornat
  • 400 g mascarpone
  • 200 g frisca lichida
  • 50 g zahar pudra
  • 300 ml cafea proaspat preparata
  • tare
  • 2 lingurite cafea instant
  • 50 ml rom
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • esenta de cafea
  • cateva cirese proaspete sau visine din compot
  • cateva bucatele de ciocolata
  • cacao pudra pentru ornat

Mod de preparare

Tiramisu reţetă cu fructe

Am pregatit o forma de tort cu inel detasabil, am scos fundul formei si am lasat doar inelul, si l-am asezat peste un platou.
Am mixat foarte bine frisca rece de la frigider impreuna cu zaharul pudraapoi peste ea am adaugat mascarpone dupa care am adaugat 2 lingurite de cafea instant.

In cafeaua proaspat preparata si racita am adaugat 40 ml rom, zaharul vanilat si esenta de cafea, apoi am trecut usor prin acest lichid fiecare piscot.
Din piscoturile astfel preparate am facut un prim strat pentru tortuletul nostru, le-am pus in forma de tort cu inel detasabil pregatita.

Am pus primul strat de crema, nu am pus toata crema, am mai pastrat 3 linguri pentru ornat, iar piscoturi inmuiate in cafea si iar crema.
Am pus totul la frigider timp in care am pregatit cele trebuincioase pentru ornat:
am gasit niste ciocolata cu cafea pe care am topit-o cateva secunde la microunde, am trecut ciresele din alcool.
Le-am pus pe o hartie de copt si le-am dat si pe ele la frigider.

Am scos tortuletul din frigider, l-am pudrat cu cacao, i-am inlaturat inelul detasabil. Marginile tortului le-am "zidit" cu crema ramasa apoi am pregatit piscoturile ramase.
Le-am taiat in jumatate si le-am pus pe marginile tortului, formand astfel un gardulet. Pe deasupra am ornat cu ciresele date prin ciocolata.


Se serveste taiat felii dupa ce a stat cateva ore la rece.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Chec negru
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce