Tort Stele pe zapada

Tortul stele pe zapada este o reteta de tort cu blat de pandispan, gem, si crema fina de branza, fructe si frisca. Este decorat de iarna.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort Stele pe zapada

Ingrediente

  • Blat:
  • 1 blat inalt de pandispan (diam. 26 cm)
  • 2 linguri gem de caise
  • 2 linguri gem de capsuni
  •  
  • Crema si decor:
  • 10 g. gelatina
  • 250 g. branza de vaci
  • 250 g. mascarpone
  • 100 g. zahar
  • 200 g. piureu de piersici
  • 400 ml. frisca
  • 200 g. piersici taiate
  • 20 g. zahar pudra
  • 100 g. fulgi de cocos
  • cacao
  • samburi de la 1/2 rodie
  • stele decorative de zahar

Mod de preparare

Se taie blatul pe 3 niveluri. Se insiropeaza fiecare blat cu sirop din zahar ars. Se aseaza blatul de jos pe platou si se unge cu gem de caise.

Se amesteca mascarpone cu branza de vaci, zahar si piureul de piersici. Se dizolva gelatina si se inglobeaza in fir subtire. Se da la frigider. Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza in crema 200 ml. frisca batuta si bucatelele de piersici.

Se aseaza pe blatul inferior 1/2 din crema. Se acopera cu blatul al doilea, uns cu gem de capsuni. Se aseaza deasupra restul de crema si se suprapune blatul superior.

Se da la rece minim 4 ore. Se bate restul de frisca impreuna cu zahar pudra. Se acopera tortul. Se presara deasupra fulgi de cocos si cacao.

Se presara samburii de rodie si se aseaza deasupra tortului stele decorative de zahar sau martipan.

Reteta Tort Stele pe zapada a fost propusa de Sava Laura pe forum culinar.


Serviti tortul Stele pe zapada de la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
1
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Desert prajitura cu capsuni
2
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
5
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia