Tort spirala cu ananas

Tortul spirala cu ananas este o reteta de tort absolut delicioasa si deosebita, perfecta pentru orice ocazie festiva sau sarbatoare. Un tort cu crema de branza cu fructe si blat de biscuiti.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort spirala cu ananas

Ingrediente

  • Pentru blatul de biscuit:
  • 6 oua
  • 180 g. zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g. faina
  • 100 g. amidon
  • 4 linguri cacao
  • 2 lingurite praf de copt.
  • Pentru umplutura:
  • 500 g. Mascarpone
  • 200 g. smantana
  • sucul de la o lamaie
  • 250 g. zahar
  • 9 foi de gelatina alba
  • 400 ml. frisca lichida
  • 1 conserva ananas (850 ml).
  • In plus:
  • 2-4 linguri fulgi de cocos
  • ananas proaspat
  • praline cu cocos.

Mod de preparare

Din ingredientele pentru biscuit se formeaza un aluat, care se rastoarna cu grija intr-o tava tapetata cu hartie cerata. Se coace 15 minute la 200 grade C. Dupa care, cu ajutorul unui prosop de bucatarie curat si umed, care se aseaza direct peste tava, se rastoarna, cu fermitate pe "suprafata de lucru". Se scoate, cu grija, hartia de copt si se ruleaza, cu grija.

Se face o crema din Mascarpone, smantana, suc, zahar si gelatina, in prealabil inmuiata si apoi "topita" cateva secunde la microunde sau la bain-marie. Se scurg bine rondelele de ananas si se taie bucatele. Se bat 200 ml. frisca si se amesteca cu bucatelele de ananas. Compozitia de frisca si ananas se amesteca cu compozitia de Mascarpone.

Se deruleaza blatul si se insiropeaza cu sucul de ananas din conserva. Se repartizeaza intreaga compozitie pe blatul derulat. Apoi, cu un cutit mare si lung, se taie foaia de biscuit, unsa cu crema, in fasii de 4 cm. largime. Pe un platou de tort se infasoara feliile de biscuit, una in continuarea celeilalte, in forma de melc, cu crema pe dinauntru.

Inainte de finisare, tortul se pune la rece pentru o ora, dupa care se continua cu "infrumusetarea" lui, adica cu "imbracarea" tortului cu restul de frisca (200 ml) batuta tare. Fulgii de cocos se rumenesc putin intr-o tigaie fara grasime si apoi se presara pe marginea exterioara a tortului si putin in mijlocul lui. Se taie ananasul proaspat si se orneaza tortul cu bucati de ananas si praline cu cocos.

Reteta Tort spirala cu ananas a fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro


Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Bulgur colorat cu snitele de soia
1
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Omleta cu dovlecel si telemea de oaie
Bucataras.RO

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie

Am pregatit o omleta delicioasa cu leguma mea preferata dovlecelul. Pentru a reduce timpul am ras dovlecelul de seara si l-am...

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala