Tort Socolatina

Blatul. Galbenusurile cu zaharul pudra se bat 6-7 min cu lingura de lemn. Se include batonul de vanilie despicat in doua si fin maruntit. Se adauga

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul - 6 oua
  • 125 g zahar pudra. 100 g faina
  • 60 g unt. 1 baton vanilie
  • Crema - 300 g zahar pudra
  • 200 g ciocolata
  • 500 g unt
  • 8 galbenusuri
  • Glazura - crema de ciocolata
  • Decor - 150 g migdale
  • 200 g zahar tos

Mod de preparare

Blatul.

Galbenusurile cu zaharul pudra se bat 6-7 min cu lingura de lemn.

Se include batonul de vanilie despicat in doua si fin maruntit.

Se adauga faina cernuta intercalata cu albusurile spuma in doua reprize.

Se adauga untul topit fara a fi incalzit.

Compozitia se coace in forma unsa cu unt si presarata cu faina, la foc potrivit, circa 40 min.

Se incearca cu andreaua. Aceasta compozitie de blat este ca o coca de biscuiti fina.

Crema.

Zaharul cu o ceasca de apa se fierb intr-o tigaie, pana se leaga.

Cu cate putin din acest sirop fierbinte se stropesc galbenusurile, intr-un cazanel, dizolvand cu telul

si batand totul pana se raceste.

Se topeste apoi ciocolata cu o ceasca de apa pana devine

alifioasa, adaugand si 100 g unt.

Se amesteca restul untului in siropul batut cu

galbenusurile si cand ciocolata s-a racit se adauga in crema.

Blatul biscuit copt si racit se taie orizontal in trei felii peste care se asterne pe fiecare un strat de crema gros. Se garniseste si pe deasupra si imprejur tot cu crema, iar

partile laterale ale tortului se presara cu migdale tocate si prajite.

Se pot face si careuri din zahar alb bine legat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
5
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce