Blatul. Galbenusurile cu zaharul pudra se bat 6-7 min cu lingura de lemn. Se include batonul de vanilie despicat in doua si fin maruntit. Se adauga
Blatul.
Galbenusurile cu zaharul pudra se bat 6-7 min cu lingura de lemn.
Se include batonul de vanilie despicat in doua si fin maruntit.
Se adauga faina cernuta intercalata cu albusurile spuma in doua reprize.
Se adauga untul topit fara a fi incalzit.
Compozitia se coace in forma unsa cu unt si presarata cu faina, la foc potrivit, circa 40 min.
Se incearca cu andreaua. Aceasta compozitie de blat este ca o coca de biscuiti fina.
Crema.
Zaharul cu o ceasca de apa se fierb intr-o tigaie, pana se leaga.
Cu cate putin din acest sirop fierbinte se stropesc galbenusurile, intr-un cazanel, dizolvand cu telul
si batand totul pana se raceste.
Se topeste apoi ciocolata cu o ceasca de apa pana devine
alifioasa, adaugand si 100 g unt.
Se amesteca restul untului in siropul batut cu
galbenusurile si cand ciocolata s-a racit se adauga in crema.
Blatul biscuit copt si racit se taie orizontal in trei felii peste care se asterne pe fiecare un strat de crema gros. Se garniseste si pe deasupra si imprejur tot cu crema, iar
partile laterale ale tortului se presara cu migdale tocate si prajite.
Se pot face si careuri din zahar alb bine legat.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii