Un tort super delicios cu blat de vanilie si de cacao, crema de iaurt cu fructe si crema de ciocolata alba cu mascarpone...imbracat in pasta de zahar si cu decoruri magice!!!
Pregatirea blaturilor:
Se bat ouale intregi cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce compozitia isi tripleaza volumul.
Se adauga uleiul si esenta, iar apoi se incorporeaza si faina, amestecand cu ajutorul unei spatule de silicon cu miscari circulare de jos in sus.
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam la cuptorul preincins la 160 grade C, pentru 40 minute.
Blatul de cacao se prepara respectand aceiasi pasi de la blatul de vanilie, doar ca faina se amesteca cu cacaua si se amesteca cu compozitia.
Pregatirea cremei de iaurt cu frisca:
Hidratam gelatina cu apa calduta, iar frisca o batem spuma. Gelatina se topeste pe baie de aburi, dupa care se toarna peste frisca ce a fost batuta, iaurtul de fructe si zahar pudra. Se amesteca bine crema.
Pregatirea cremei de mascarpone cu ciocolata alba:
Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa. Crema mascarpone se mixeaza cu zaharul pudra si ciocolata alba topita, apoi se incorporeaza frisca amestecand usor. Se adauga zeama de lamaie dupa gust.
Asamblarea tortului:
Blaturile pufoase racite se taie in doua, obtinand cate 2 blaturi de vanilie/cacao. Pe un platou de tort se asaza un blat de vanilie insiropat cu sirop de zmeura-crema de iaurt, apoi un blat de cacao insiropat-crema de mascarpone. Operatia se repeta pana la finalizarea blaturilor si cremelor.
Invelit in folie de aluminiu (inel reglabil), tortul se introduce la frigider pentru 5-6 ore.
Dupa ce a stat la rece, se scoate si se imbraca in crema de unt (unt mixat cu zahar pudra), dupa care se introduce iar la frigider pentru a se intari.
Cand untul este bine intarit, iar tortul este bine finisat, se imbraca in pasta de zahar si se decoreaza dupa preferinta.
1. Pentru a se taia bine blaturile se lasa 24 ore la racit.
2. Tortul se monteaza cu ajutorul unui inel reglabil de tort, insa in lipsa lui, putem folosi si folie de aluminiu care se infasoara in juru lui.
3. La finisarea tortului cu unt se foloseste doar unt foarte gras de 82% grasime.
Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaAceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...
Chiftele din carne si legume, la cuptorSupa de pui cu legume proaspete si galuste pufoase de gris, presarata din belsug cu patrunjel verde este satioasa, gustoasa...
Supa de pui cu galusteSe amesteca toate ingredientele si se toarna in tava mare unsa cu ulei si tapetata cu faina (tava 28x40cm); se coace aprox....
Prajitura cu mac• amestecati intr-un bol ceapa taiata cubulete, morcovii rasi, ciupercile taiate cubulete si orezul spalat in mai multe ape•
Ardei umpluti cu orez si legumePancakes este o alternativa delicioasa la reteta clasica de clatite. Se prepara usor si poate fi servita in diverse combinatii.
Pancake Jamie OliverLaptele de pasare este un desert consacrat, galuste pufoase de albus in crema vanilata de lapte de galbenus. Este un desert...
Lapte de pasare (iese sigur)Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.
Madlene cu suc de clementine
Comentarii