Tortul Snickers este delicios. Este o reteta la fel de buna precum arata si poate fi pregatita pentru orice ocazie festiva sau sarbatori. Pentru a pregati aceasta reteta de tort aveti nevoie de budinca, ciocolata, frisca, batoane de snikers, lichior de alune, faina, gelatina, frisca, zahar, esenta de rom.
Reteta de tort Snikers este un pic mai laborioasa insa va asigur ca merita efortul. Este un tort delicios care va placea tuturor invitatilor vostri.
Laptele impreuna cu zaharul, margarina si cacaoa se pun intr-un vas pe foc si se lasa pana cand se incorporeaza toate. Se adauga bucatile de ciocolata, plicul de zahar vanilat si esenta de rom. Se amesteca bine, dupa care stingem focul si lasam sa se raceasca compozitia.
Alunele se pun in cuptor sa se rumeneasca, dupa care le lasam sa se raceasca. Cand s-au racit se macina marunt pana cand obtinem bucatele de marimea bobului de orez.
In amestecul de lapte si cacao se adauga pe rand ouale, dupa care faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit se pun si alunele macinate. Turnam compozitia obtinuta intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm si dam la cuptorul incins pentru 30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Blatul obtinut il lasam sa se raceasca. Eu am vrut un blat nu foarte inalt din care sa obtin doar 2 felii, asa ca nu am pus toata compozitia.
Pentru crema de la tortul snickers punem praful de budinca intr-un castron impreuna cu 100 ml lapte, restul de lapte il punem la fiert intr-o craticioara impreuna cu cele 4 linguri de zahar, amestecam bine si turnam peste restul de lapte din craticioara, lasam pe foc pana se ingroasa si se formeaza budinca, dam craticioara deoparte, adaugam zaharul vanilat. Hidratam gelatina in 3 linguri de apa dupa care o adaugam la budinca, lasam sa se raceasca complet. Se bate frisca si se amesteca cu budinca rece.
Taiem bucati mici cele 4 batoane de Snickers (pentru ca bucatile sa ramana intregi atunci cand le taiem, e bine sa dam batoanele la frigider pentru 10 minute), le adaugam peste crema de frisca. Se taie blatul(eu am obtinut 2 felii pentru ca am folosit mai putina compozitie), il insiropam cu lichior de ciocolata si alune (puteti opta pentru alt tip de lichior sau puteti face alt sirop fara alcool).
Jumatate din crema se pune peste primul blat, se adauga si cel de-al doilea blat, se insiropeaza, dupa care se pune restul de crema si se da totul la frigider pentru cateva ore. Tortul Snickers se orneaza dupa priceperea fiecaruia, la mine a fost un decor simplu si cam dezordonat: pe margini frisca, pe deasupra rozete mari de frisca, pe margini alte bucati de Snickers.
Tortul Snickers se serveste ca desert alaturi de o ceasca de cafea ori lapte.
Alte retete de tort recomandate:
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii