Tortul Snickers este delicios. Este o reteta la fel de buna precum arata si poate fi pregatita pentru orice ocazie festiva sau sarbatori. Pentru a pregati aceasta reteta de tort aveti nevoie de budinca, ciocolata, frisca, batoane de snikers, lichior de alune, faina, gelatina, frisca, zahar, esenta de rom.
Reteta de tort Snikers este un pic mai laborioasa insa va asigur ca merita efortul. Este un tort delicios care va placea tuturor invitatilor vostri.
Laptele impreuna cu zaharul, margarina si cacaoa se pun intr-un vas pe foc si se lasa pana cand se incorporeaza toate. Se adauga bucatile de ciocolata, plicul de zahar vanilat si esenta de rom. Se amesteca bine, dupa care stingem focul si lasam sa se raceasca compozitia.
Alunele se pun in cuptor sa se rumeneasca, dupa care le lasam sa se raceasca. Cand s-au racit se macina marunt pana cand obtinem bucatele de marimea bobului de orez.
In amestecul de lapte si cacao se adauga pe rand ouale, dupa care faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit se pun si alunele macinate. Turnam compozitia obtinuta intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm si dam la cuptorul incins pentru 30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Blatul obtinut il lasam sa se raceasca. Eu am vrut un blat nu foarte inalt din care sa obtin doar 2 felii, asa ca nu am pus toata compozitia.
Pentru crema de la tortul snickers punem praful de budinca intr-un castron impreuna cu 100 ml lapte, restul de lapte il punem la fiert intr-o craticioara impreuna cu cele 4 linguri de zahar, amestecam bine si turnam peste restul de lapte din craticioara, lasam pe foc pana se ingroasa si se formeaza budinca, dam craticioara deoparte, adaugam zaharul vanilat. Hidratam gelatina in 3 linguri de apa dupa care o adaugam la budinca, lasam sa se raceasca complet. Se bate frisca si se amesteca cu budinca rece.
Taiem bucati mici cele 4 batoane de Snickers (pentru ca bucatile sa ramana intregi atunci cand le taiem, e bine sa dam batoanele la frigider pentru 10 minute), le adaugam peste crema de frisca. Se taie blatul(eu am obtinut 2 felii pentru ca am folosit mai putina compozitie), il insiropam cu lichior de ciocolata si alune (puteti opta pentru alt tip de lichior sau puteti face alt sirop fara alcool).
Jumatate din crema se pune peste primul blat, se adauga si cel de-al doilea blat, se insiropeaza, dupa care se pune restul de crema si se da totul la frigider pentru cateva ore. Tortul Snickers se orneaza dupa priceperea fiecaruia, la mine a fost un decor simplu si cam dezordonat: pe margini frisca, pe deasupra rozete mari de frisca, pe margini alte bucati de Snickers.
Tortul Snickers se serveste ca desert alaturi de o ceasca de cafea ori lapte.
Alte retete de tort recomandate:
Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniCand vine primavara trebuie sa incerci macar o data acest preparat de sezon plin de vitamine: mancarea de urzici cu mamaliga,...
Mancare de urzici cu mamaligaPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasaPrajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Comentarii