Blat: Am mixat untul cu zaharul. Am adaugat ouale, cate unul si am amestecat bine dupa fiecare. Am pus coaja de lamaie. Faina am amestecat-o cu praful
Blat:
Am mixat untul cu zaharul. Am adaugat ouale, cate unul si am amestecat bine dupa fiecare. Am pus coaja de lamaie. Faina am amestecat-o cu praful de copt si cu varful de sare si-am adaugat putin cate putin pana am incorporat-o toata.
Am adaugat laptele, fructele confiate si-am pus compozitia in tava mare a aragazului cu lingura. Am nivelat, iar deasupra am pus crema de lamaie, iarasi am nivelat si-am bagat la cuptor la 175°C pana la proba scobitorii.
Am lasat blatul la racit si intre timp am pregatit crema de ciocolata alba cu fistic:
Frisca lichida am amestecat-o cu laptele si am pus-o pe foc. Cand a ajuns la punctul de fierbere am adaugat ciocolata bucatele. Am adaugat fisticul si la sfarsit 5g gelatina si-am lasat deoparte.
Apoi am facut niste rulouri:
Am mixat untul cu zaharul. Albusurile le-am batut spuma si le-am adaugat cate putin in compozitie. Am adaugat toata faina odata. Apoi esenta de vanilie.
Pe o hartie de copt am desenat mai multe discuri cu diametrul de 10cm. Am pus compozitia si-am format tot atatea discuri.
Si le-am lasat la 180°C pt 8 minute.
Scoase din cuptor, cat sunt inca calde le-am rasucit pe niste conuri de tabla si le-am lasat la racit.
Cand s-au racit le-am umplut cu crema de ciocolata alba si fistic.
Am facut un mousse de ciocolata cu lapte.
Gelatina am pus-o la inmuiat. Ouale le-am amestescat cu jumatate din cantitatea de zahar, albusurile cu cealalta jumatate.
Am amestecat cele doua compozitii si apoi am adaugat frisca batuta. Gelatina am topit-o pe baie de aburi si-am adaugat-o compozitiei.
Iar la sfarsit ciocolata topita.
Toate acestea odata facuta am inceput la asamblarea tortului.
Am capitonat fundul si peretii formei de tort imbracata in folie transparenta cu blatul cu lamaie, apoi am pus rulouri umplute pe toata suprafata.
Deasupra am turnat mousse-ul de ciocolata. Am pus capac acelasi blat de tort si-am pus la frigider peste noapte.
A doua zi l-am scos din forma si l-am ornat.
Reteta Tort Simona a fost propusa de dora_m
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiNiste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarellaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii