Pentru blatul de tort Scooby Doo mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam bine. Adaugam treptat galbenusurile.
Pentru blatul de tort Scooby Doo mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam bine. Adaugam treptat galbenusurile si mixam bine dupa fiecare. Adaugam faina cernuta,coaja de lamaie si amestecam. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine. Blatul de tort il taiem in 3.
Pentru sirop fierbem apa cu zaharul,la final adaugam esenta si lasam sa se raceasca
Crema1
Mixam frisca cu zaharul si adaugam iaurtul,amestecam adaugam gelatina pregatita conform instructiunilor de pe plic(eu pun doar apa cat sa acopere gelatina)amestecam si dam la frigider pana incepe sa se intareasca. Asezam prima foaie, insiropam bine si adaugam crema 1,dam la frigider pana se intareste bine.
Crema 2
Laptele il punem la foc impreuna cu zaharul. Continutul plicurilor il amestecam cu putin lapte rece si adaugam peste restul de lapte cand incepe sa fiarba,amestecam continuu pana incepe sa se ingroasa. Stingem focul si adaugam ciocolata,lasam sa se raceasca putin.
Peste crema 1 adaugam felii de marmelada,a 2-a foaie,insiropam si punem crema 2- dam la frigider pana se raceste complet. Asezam a -3 foaie de tort, insiropam si decoram.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii