Tort Scooby Doo

Pentru blatul de tort Scooby Doo mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam bine. Adaugam treptat galbenusurile.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tort Scooby Doo

Ingrediente

  • BLAT
  • 10 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 9 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • CREMA 1
  • 500 ml frisca
  • 200 g iaurt de piersici
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri gelatina
  • Marmelada
  • CREMA 2
  • 1 plicuri budinca vanilie
  • 600 ml lapte
  • 8 linguri de zahar
  • 50 g ciocolata
  • SIROP
  • 300 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 esenta de vanilie

Mod de preparare

Pentru blatul de tort Scooby Doo mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam bine. Adaugam treptat galbenusurile si mixam bine dupa fiecare. Adaugam faina cernuta,coaja de lamaie si amestecam. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine. Blatul de tort il taiem in 3.

Pentru sirop fierbem apa cu zaharul,la final adaugam esenta si lasam sa se raceasca

Crema1

Mixam frisca cu zaharul si adaugam iaurtul,amestecam adaugam gelatina pregatita conform instructiunilor de pe plic(eu pun doar apa cat sa acopere gelatina)amestecam si dam la frigider pana incepe sa se intareasca. Asezam prima foaie, insiropam bine si adaugam crema 1,dam la frigider pana se intareste bine.

Crema 2

Laptele il punem la foc impreuna cu zaharul. Continutul plicurilor il amestecam cu putin lapte rece si adaugam peste restul de lapte cand incepe sa fiarba,amestecam continuu pana incepe sa se ingroasa. Stingem focul si adaugam ciocolata,lasam sa se raceasca putin.
Peste crema 1 adaugam felii de marmelada,a 2-a foaie,insiropam si punem crema 2- dam la frigider pana se raceste complet. Asezam a -3 foaie de tort, insiropam si decoram.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce