Tort rustic de vara cu fructe de padure

Tort rustic de vara cu crema de lamaie, frisca si fructe de padure

Portii
12
Timp pregatire
85 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
ridicata
Tort rustic de vara cu fructe de padure

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 3 ouă + 2 albuşuri
  • 3 linguri zahăr
  • un vârf de linguriţă sare
  • 150 ml ulei
  • 5 linguri făină
  • un plic praf de copt
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • 300 ml apă
  • 2 linguri zahăr
  • 1 lingură tărie
  • pentru crema de lămâie:
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahăr
  • 2 linguri amidon
  • Un praf de sare
  • 50 g unt
  • O linguriţă coajă rasă de lămâie ţinută în zahăr la borcan
  • 50 ml frişcă lichidă
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • 150 ml frişcă lichidă
  • mure
  • afine
  • zmeură
  • după gust

Mod de preparare

Pentru blat: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, apoi făina şi praful de copt. Se toarnă într-o tavă rotundă pregătită cu foaie de copt şi se coace la foc mic aprox 30-35 de minute, în funcţie de cuptorul fiecăruia (sau până trece testul scobitorii). Se lasă la răcit.

Se prepară un sirop din apă şi zahăr, se lasă un pic să fiarbă, se dă de pe foc, se adaugă tărie şi se lasă la răcit.

Pentru crema de lămâie: într-o crăticioară, se amestecă laptele cu zahărul, un praf de sare, coaja de lămâie şi amidonul, se pune pe foc mic şi se fierbe până se îngroaşă. Se dă de pe foc, se adaugă untul şi se amestecă bine. Se lasă la răcit. Apoi se adaugă frişca lichidă şi bate un pic cu mixerul, până devine cremoasă.

Pentru asamblare şi decor: se taie blatul în 2 foi şi se însiropează. Se bate frişca lichidă, dar mai moale. Se umple tortul cu crema de lămâie, se presară fructe, apoi un o parte din frişcă. Se adaugă capacul, se întinde restul de frişcă, nivelând cu o spatulă un pic mai dezordonat, pentru un aspect rustic. Se presară restul de fructe şi se dă la frigider până la servire.

Porţii: 12

Timp de pregătire: 1h 25 min

Timp de coacere: 35 min

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/tort-rustic-de-vara-cu-fructe-de-padure.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce