Faina, praful de copt si cacaoa se pun intr-un vas si se amesteca bine impregna. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca pina se obtine un alua
Faina, praful de copt si cacaoa se pun intr-un vas si se amesteca bine impregna.
Se adauga restul ingredientelor si se amesteca pina se obtine un aluat maleabil si elastic.
Daca este nevoie se poate adaoga putin lapte.Aluatul se pune in folie de nailon pt.1/2 ore in frigider.
Cuptorul se incunge la 200 gr C.
Pt. umplutura se amesteca margarina cu zaharul, cu ouale pus epe rind, cu brinza (daca brinza este de o consistenta tare se amesteca ca 2-3 ls smintina. Brinza trebuie sa fie cremosa.) praful de budinca de vanilie si zaharul vaniliat.Totul se mixeaza bine.
Se ia o forma de tort se unge cu margarina si se captuseste cu 2/3 din aluat.
Marginale aluatului se ridica pe peretii formei la o inaltime de 2-3 cm.
Se torna peste aluat umplutura in care se poate pune dupa preferita coaja de lamiie, portocala sau alte esente.
Cu restul de aluat se pot modela forme dupa fantazia fiecaruia si se aseaza deasupra tortului.
Totul se introduce in cuptorul incins pt.55-60 min.
Dupa coacere se lasa la racit ca. 2 ore,dupa care se poate portiona si servi.
Pofta buna!
Reteta Tort Rusesc a fost propusa de Afrodite pe forum culinar.ro
Alte retete de tort gasiti aici:
Tort cu visine si ciocolata,
Tort de ciocolata,
Tort Sacher
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vanilieO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeAm vazut aceasta reteta acum mult timp, pregatita de Vladut de la neatza si tare mult mi-a placut! Acum avand mere aromate de...
Desert Mille feuille cu crema de vanilie si mere coapteIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii