Tort rulada cu capsuni

Tortul rulada cu capsuni nu-i un tort sofisticat prin modul de preparare, dar e deosebit si revigorant. Crema de lamaie se potriveste perfect cu capsunile proaspete.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tort rulada cu capsuni

Ingrediente

  • Pentru crema:
  • 5 foi de gelatina
  • 2 oua
  • 200 smintina pt frisca
  • 45 g zahar
  • 1 lamaie (coaja si zeama)
  •  
  • Pentru rulada:
  • 3 oua
  • 90 g zahar
  • 170 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura de apa
  •  
  • capsuni si frisca pentru decor

Mod de preparare

Mai intii si la-nceput facem crema (umplutura) care trebuie sa stea la rece pana e gata restul.

Punem la inmuiat gelatina in 2-3 linguri de apa, apoi le topim in zeama de la lamaie incalzind la micro la full efect 10-20 sec.

Frecam galbenusurile cu zaharul pana se transforma intr-o spuma.

Batem frisca pe jumatate, nu f tare.

Batem si albusurile spuma si amestecam toate cele batute, frecate plus coaja si gelatina topita. Dam totul la frigider o ora.

 

Pregatim rulada:

Frecam ouale cu zaharul.  Amestecam faina cu praful de copt si adaugam plus apa. Intr-o tava cu hirtie cu copt si unsa cu unt rasturnam aluatul si il dam la cuptor pt 10 min la 200 grade. Rasturnam aluatul pe o alta foaie de copt pe care am presarat zahar (brun daca aveti) si o rulam (goala).

Dupa ce s-a mai racit avem nevoie de dulceata, gem (eu am folosit toping) de capsune sau fragi. Desfasuram foaia de aluat si o ungem cu ce spuneam si o rulam la loc. Apoi incepem sa taiem din ea felii cu care imbracam un castron cu fundul rotund.

Acum punem crema si mai punem un capac tot din rulada feliata.

Ii punem o farfurie pe gura castronului si il rasturnam cu gura in jos.
Decoram cu frisca si capsuni proaspete.

Reteta de tort rulada cu capsuni a fost propusa de shumaila pe forum culinar.


Pastrati tortul rulada cu capsuni la frigider pana in momentul servirii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce