Tort rulada

Tortul rulada este o reteta deosebita de tort, in primul rand prin aspect, apoi prin gust. Crema fina de branza se imbina perfect cu crema de vanilie intr-un gust desavarsit.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort rulada

Ingrediente

  • RULADA
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • BLATUL
  • 2 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • esenta de visine
  • un varf de cutit praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri de nuca macinata
  • CREMA
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml lapte
  • 5 g gelatina
  • 250 g crema de branza
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • esenta de vanilie
  • DECOR
  • 100 ciocolata
  • 50 ml frisca
  • unt cat o nuca
  • ciocolata alba

Mod de preparare

RULADA:

-Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa,mixam galbenusurile cu uleiul,adaugam peste albusuri, amestecam usor dupa care adaugam faina si omogenizam.
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia, dam la cuptor 15 min la foc mediu.
Se desprinde rulada cu atentie si se pune pe alta foaie de copt tapetata cu putin zahar tos, rulam cu atentie si lasam sa se raceasca.
Se desface blatul se unge cu dulceata( dupa preferinta)eu am folosit de prune, se ruleaza din nou si se lasa la rece pana este gata crema.

BLATUL:

-mixam ouale cu zaharul si sarea,cca 5 min, adaugam faina cernuta cu praful de copt, esenta, nuca macinata, amestecam usor cu o lingura sau viteza mica de la mixer.
Tapetam un vas cu ulei si faina, turnam compozitia si dam la cuptor pentru cca 20 min.

CREMA:

-Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc, se desface crema cu laptele turnand putin cate putin amestecand mereu, se pune pe foc amestecand continuu pana se ingroasa si devine ca o ciulama, lasam la racit si cand devine suportabil pentru deget adaugam gelatin  ,omogenizam, dam la rece pana la racirea completa.
Intre timp batem smantana pentru frisca.
In crema racita adaugam branza, mixam usor pana obtinem o crema, adaugam frisca, omogenizam.
O tava cu pereti detasabili o imbracam in folie alimentara.
Adaugam blatul, rulada taiata felii pe margini si in mijloc crema de branza se da la rece peste noapte
Am topit ciocolata cu frisca, am lasat-o putin sa se raceasca dupa care am adaugat-o peste crema, am decorat cu ciocolata alba.


Se lasa tortul rulada deoparte pana s-a intarit glazura de ciocolata alba, dupa care se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Chec negru
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce