Primavara, martisoare, ghiocei... Ce s-ar mai potrivi la fix in acest tablou de martie? Exact: un desert fin! Tortul Red Velvet sau Catifea Rosie, cu un contrast spectaculos intre rosu si alb, indulceste ziua speciala de 1 Martie!
Pentru blat ai nevoie de 345 g faina, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 10 g cacao,o jumatate de lingurita de sare, 115 g unt nesarat, 400 g zahar, 240 ml ulei floarea soarelui, 4 oua, 1 lingura vanilie, 1 lingurita otet de vin alb, 240 ml lapte batut si colorant rosu alimentar.
Pentru crema, iti trebuie 450 g crema de branza, 115 g unt nesarat, 150 gr zahar pudra, 30 ml smantana lichida si 2 lingurite vanilie.
Este important ca ingredientele pentru blat sa fie la temperatura camerei. Preincalzeste cuptorul la 170 de grade si prepara mai intai blatul. Amesteca intr-un castron faina, bicarbonatul de sodiu, cacao si sare. Mixeaza timp de 1 minut untul la temperatura camerei pana devine pufos, apoi adauga zaharul putin cate putin, si mai mixeaza 2 minute, pana amestecul devine cremos.
Adauga uleiul si mixeaza la viteza mare inca 2 minute. Chiar daca uleiul nu se combina in totalitate cu untul, nu te ingrijora, este normal! Adauga galbenusurile in compozitie si mixeaza in continuare pana se incorporeaza. Daca este nevoie, curata peretii vasului cu o spatula de silicon. Adauga otetul, apoi colorantul alimentar, pana obtii culoarea dorita. Redu viteza la minim si adauga ingredientele uscate in trei reprize, alternand cu laptele batut. Pune compozitia intr-un castron incapator si mixeaza apoi albusurile pana obtii o spuma tare. Adauga-le apoi in aluat, putin cate putin, amestecand cu o spatula, de jos in sus, pana se incorporeaza bine.
Imparte compozitia in doua si rastoarn-o in doua forme de copt cu diametrul de 24 cm. Pune blaturile in cuptor si lasa-le 30-40 de minute. Verifica cu o scobitoare daca sunt coapte. Scoate apoi formele si lasa blaturile la racit pe un grilaj.
Pentru crema, mixeaza untul la temeperatura camerei cu crema de branza pana se inmoaie. Adauga apoi zaharul pudra, smantana lichida si vanilia si mai mixeaza 2 minute. Acum asambleaza tortul: indreapta blaturile de tort cu ajutorul unui cutit bine ascutit. Pune un blat pe platou, rastoarna jumatate de crema, pune al doilea blat si apoi restul de crema.
Niveleaza bine si imbraca lateralele tortului. Faramiteaza blatul ramas si decoreaza tortul, apoi pune-l la rece 2-3 ore.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri calePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii