Este un tort pefect pentru caldurile verii.
Blatul: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand batand bine pana ce acesta se dizolva, apoi galbenusurile si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna in ploaie amestecand cu o lingura de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o forma rotunda de tort cu inel detasabil. Se da la cuptor incins la 180 de grade pt. 20 minute (sa treaca testul cu scobitoarea). Se lasa la racit. Crema: se mixeaza bine frisca si iaurtul impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se pune gelatina la inmuiat dupa care se incalzeste putin pana se topeste. Se toarna peste frisca, se mixeaza iar apoi se adauga fructele spalate, curatate si taiate bucatele mici (caisele) iar la final se pun si cateva piscotele. Se amesteca usor sa se omogenizeze. Aceeasi tava de tort se imbraca cu folie alimentara si se pune blatul. Se toarna peste blat crema, se niveleaza si se da la rece pana a doua zi. Se scoate din forma de tort, se aseaza pe un platou si se orneaza dupa imaginatie. Pofta buna sa aveti!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii