Tort racoritor Diplomat

Tortul diplomat este rafinat, racoritor, ti se topeste in gura. Ce mai poti sa iti doresti de la un tort? In plus poti sa adaptezi reteta cu fructele tale preferate.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort racoritor Diplomat

Ingrediente

  • 1 litru frisca animala
  • 1200 ml lapte
  • 11 linguri zahar (din care 3 pudra)
  • 1 compot ananas(sau un ananas proaspat)
  • 4 buc. praf de frisca
  • 4 intaritoare frisca
  • 1 gelatina fin maruntita
  • 1 lingura faina
  • 1 budinca vanilie
  • piscoturi (22 buc.)
  • fructe: struguri
  • cirese
  • etc.
  • oua

Mod de preparare

Etapa I:

Se face o crema, astfel: 4 galbenusuri+8 linguri de zahar+1 lingura faina+1 budinca vanilie se amesteca impreuna cu 600 ml lapte si se fierb amestecand continuu pana se ingroasa. Dupa ce a dat doua trei clocote se ia de pe foc si separat se bat albuaurile de la cele 4 oua. Albusurile batute spuma se amesteca cu crema fierbinte, usor de jos in sus, si se mai pun putin pe foc sa mai dea un clocot. Cand am inceput sa batem albusurile, punem un plic de gelatina in 50 ml. apa rece. Dupa ce crema este gata, gelatina astfel inmuiata, o punem pe foc pe baie de aburi, avand grija sa nu fiarba, si amestecand mereu pana la dizolvarea completa a granulelor. Cand e gata, se toarna incet peste crema care e inca fierbinte si se omogenizeaza usor. Se da crema la racit (intr-un vas cu apa rece sau daca afara e frig, pe un pervaz).

Etapa II:

Se pregatesc 2 tavi de chec, punand folie de nylon a.i dupa umplerea tavilor folia sa imbrace toata crema. Separat se marunteste ananasul si se scurge de zeama. Dupa ce crema de la etapa I s-a racit complet, se bate frisca animala. Cand aceasta e complet crescuta 2-3 linguri de zahar pudra (dupa gust) si 1-2 intaritoare (in functie de consistenta- o frisca mai putin grasa are nevoie de 2 int ) Se toarna compozitia astfel obtinuta in cele doua tavi de chec, in care s-a pus folie iar deasupra se aseaza piscoturi (cca 11 buc. in fiecare tava). Se acopera cu marginile foliei totul si se da la frigider pana a doua zi.

Etapa III: Ornarea tortului diplomat se face in functie de situatie. Se pot orna amandoua bucatile odata, sau pe rand, chiar in zile diferite (tortul sta la frigider fara sa se strice aprox o saptamana (in tava de chec infoliat). Pentru ornare se ia o tava de chec, se indeparteaza folia de deasupra, se rastoarna pe un platou, apoi se indeparteaza intreaga folie. Fiecare bucata de tort se orneaza cu 2 plicuri frisca+300 ml. lapte rece+ 1 intaritor de frisca, cu ajutorul unui cornet. Pe deasupra se pot pune diferite fructe: struguri, cirese, visine, etc.

Un alt sfat de ornare: Toata compozitia se toarna intr-o tava mare de prajitura imbracata in folie, iar in loc de piscoturi se face un blat subire din 4 oua . Se obtine astfel un tort urias diplomat . Acest tort se consuma rece de la frigider fiind un tort excelent racoritor in zilele caniculare de vara.


Reteta Tort racoritor Diplomat a fost propusa de gloxinia.

Tortul racoritor diplomat se serveste rece, cu fructe proaspete daca mai doriti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
1
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Desert prajitura cu capsuni
2
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
5
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia