Tort printesa

Tort printesa este un tort deosebit. Aceasta reteta de tort o puteti pregati cand aveti vreun copil sarbatorit in familie.

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
ridicata
Tort printesa

Ingrediente

  • Blaturile pentru tort
  • 6 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri ulei
  • 1 esenta vanilie
  • Crema
  • 300 ml frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • 3 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 1 compot ananas
  • 200 g stafide
  • Decor: pasta de zahar si frisca

Mod de preparare

Tort printesa este un tort deosebit. Aceasta reteta de tort o puteti pregati cand aveti vreun copil sarbatorit in familie.

Pregatiti blatul amestecand toate ingredientele amintite mai sus. Se pune la copt circa 30 de minute oana trece testul scobitorii. Cand e gata se scoate, se lasa la racit si apoi se taie pe orizontala.

In timp ce sta blatul la cuptor pregatiti gelatina. Aceasta se pune sa se desfaca in sucul de la compot. ananasul se taie bucatele si se lasa intr-o sita sa se scurga zeama. Ouale impreuna cu zaharul se pun pe foc si se amesteca pana se ingroasa. Cand s-a racit se amesteca cu gelatina inmuiata si cu frisca batuta. Amestecati usor pana aveti o compozitie omogena. Atunci se incorporeaza si fructele.


Blaturile se ung cu crema, dupa care se acopera. Se da la frigider peste noapte. A doua zi trecem la decorat.

Imbracam o papusica in folie alimentara si o punem in mijlocul tortului. Tortul l-am imbracat cu pasta de zahar, frisca si floricele din pasta de zahar.


Tortul printesa se serveste la desert alaturi de o bautura racoritoare naturala.
Pentru copt blatul avem nevoie de o astfel de o forma de tort de la Kitchen Shop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
5
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia