Tort Poveste

Se bat spuma 5 albusuri cu 5 linguri de zahar si vanilie. Se adauga galbenusurile putin frecate, se amesteca, se adauga o lingura de cacao si nucile p

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 30 nuci pisate
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar pudra
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf vanilie
  • faina
  • fructe din dulceata; Crema: 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 250 g unt
  • 150 g frisca

Mod de preparare

Se bat spuma 5 albusuri cu 5 linguri de zahar si vanilie. Se adauga galbenusurile putin frecate, se amesteca, se adauga o lingura de cacao si nucile pisate. Aceasta compozitie se toarna in forma de tort foarte putin unsa cu ulei si presarata cu faina si se coace la foc potrivit. In acest timp se bat 3 albusuri cu 3 linguri de zahar si vanilie. Cind blatul pus la cuptor este gata copt, se trage la gura cuptorului, se astern peste el albusurile batute, in strat uniform si se da din nou la cuptor ca sa se coaca si stratul de albusuri. Se scoate din forma, se asaza pe o farfurie si se lasa sa se raceasca. Pentru crema, se freaca spuma untul cu 3 linguri de zahar pudra si cacao. Se adauga galbenusurile pe rind, unul cite unul, frecind bine pina cind crema se tine bine de lingura. Cu aceasta crema se imbraca tortul, asezind un strat mai gros pe deasupra. Se garniseste cu 150 g frisca si fructe de diferite culori, din dulceata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Rulouri din carne de vita
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide