Tort Perseide

Tort racoros, de vara, cu crema de unt, preferata mea. Am ales piscoturile pentru ca imi plac mult si le consider un inlocuitor bun pentru pandispan, mai ales vara, cand nu vrem sa ne coacem in bucatarie. Am pus si coaja de portocala si bucatele de rahat de trandafir si am faramat un piscot pe care l-am presarat pe deasupra, pentru a ilustra un cer instelat de vara, cu Perseide, preferatele mele. (P.S. tortul se termina la fel de repede precum stelele cazatoare :)

Portii
10
Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Tort Perseide

Ingrediente

  • 400 g de piscoturi;
  • 1 pachet de unt (200 g);
  • 4 linguri (rase) de zahar;
  • 3 linguri de cacao;
  • Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie;
  • 500 ml cafea preparata;
  • coaja de portocala tinuta in zahar la borcan;
  • rahat de trandafiri;
  • pentru decor: 1 piscot pentru faramat, rahat si coaja de portocala;

Mod de preparare

Batem cu mixerul sau la robot untul pana se deschide un pic la culoare. Optati pentru un unt cu 85% grasime. Incepeti sa adaugati treptat zaharul si mixati pana cand nu se mai simte zaharul. Adaugati si semintele de vanilie, cacaoa si mai amestecati un pic. Eu am folosit robotul si am fost multumita de consistenta cremei. Intr-o farfurie adanca se pune prin strecuratoare cafeaua preparata dinainte si lasata un pic la racit. Nu inmuiati piscoturile, ci doar le scufundati in cafea si le si scoateti, pentru a nu se inmuia prea tare. Pe un platou insiram primul strat de piscoturi, apoi un rand subtire de crema si presaram si coaja de portocala si bucatele de rahat sau orice fructe va plac. Se alterneaza ca la tortul de biscuiti. Sfatul meu este sa puneti crema in strat subtire, iar piscoturile sa fie inmuiate la minim, ca sa nu iasa gretos. Se imbraca tortul in crema ramasa. Se pun si pe deasupra coaja de portocala si rahat si faramam un piscot pe care il presaram peste tort. Prin decorul meu, am vrut sa ilustrez un cer plin cu stele, sper sa va placa. Se da la frigider inainte de servire. Portii: 10 Timp: aprox 40min. Pofta Buna! Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/07/tort-perseide.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce