Tort pentru ceai

In 500 ml. apa se pun frunzele de ceai, se lasa 2 minute si apoi se strecoara. Se amesteca ceaiul cu fructele confiate, ciresele confiate, cu brandy,

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 linguri de frunze de ceai rooibos
  • 500g. fructe confiate taiate marunt
  • 150g. cirese confiate
  • 200g. amestec de nuci
  • alune si migdale
  • 250g. zahar brun
  • 125ml. brandy
  • 1 ou
  • sare
  • 500g. faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite de amestec de scortisoara
  • nucsoara
  • ghimbir
  • cuisoare
  • toate macinate si amestecate
  • 2 linguri miere
  • Pentru glazura: 2 albusuri de ou
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 300g. zahar praf
  • 1 ciocolata de menaj

Mod de preparare

In 500 ml. apa se pun frunzele de ceai, se lasa 2 minute si apoi se strecoara. Se amesteca ceaiul cu fructele confiate, ciresele confiate, cu brandy, cu nuca, migdalele si alunele zdrobite, nu macinate, cu zaharul si peste noapte, se lasa intr-un vas acoperit.

Se preincalzeste cuptorul. Din faina, praf de copt, miere, condimentele amestec, scortisoara, nucsoara, ghimbir si cuisoare, toate macinate, putina sare, precum si amestecul de ceai cu fructe confiate, se face un aluat .

Intr-o forma rotunda, de tort, cu diametrul de 26cm., unsa si infainata, se pune compozitia si se coace 1h si 15'. Se lasa la racit, apoi se scoate din forma si se pune pe o farfurie de tort.

Se pregateste glazura: se bat bine albusurile de ou, se adauga zaharul praf si sucul de lamaie. Se acopera tortul cu aceasta glazura. Se topeste ciocolata in bain-marie si se orneaza dupa dorinta peste glazura alba, se face diferite forme.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide