Tort Palermo

Mixati untul cu zaharul pudra pana devine spumos. Adaugati galbenusurile. Adaugati faina si ciocolata topita. Preparati bezeaua de albusuri cu zaharul

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort Palermo

Ingrediente

  • Ingrediente blat de ciocolata: 42g unt
  • 25g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 47g ciocolata amaruie
  • 2 albusuri
  • 32g zahar
  • 4g faina (facultativ)
  • Ingrediente blat crocant: 50g ciocolata alba
  • 50g ciocolata cu lapte
  • 10g unt
  • 25g alune pralinate
  • 50g porumb expandat (eu am pus fulgi de ovaz)
  • Ingrediente bavareza de alune pralinate: 167ml lapte
  • 30g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 30g zahar
  • 3g gelatina
  • 40g alune pralinate
  • 167ml frisca
  • Ingrediente mousse de ciocolata amara: 10 galbenusuri
  • 180g apa
  • 30g glucosiu sau miere
  • 40g lapte praf
  • 400g ciocolata amaruie
  • 700g frisca
  • Am folosit reteta intreaga (deci cea expusa deasupra) doar ca am adaugat doar 500g frisca
  • Ingrediente glazura-oglinda: 350g apa
  • 300g smantana
  • 450g zahar
  • 150g cacao
  • 15g gelatina

Mod de preparare

Mixati untul cu zaharul pudra pana devine spumos. Adaugati galbenusurile. Adaugati faina si ciocolata topita.

Preparati bezeaua de albusuri cu zaharul si adaugati-o compozitiei.

Puneti compozitia in tava mare de la aragaz si coaceti la 180°C pana la proba scobitorii. Dupa cum am spus eu am preparat reteta intreaga si-am decupat 3 blaturi de 16cm. Mi-au mai ramas 2 dar le voi folosi la torturile urmatoare.

Intre timp am trasat doua cercuri de 16cm pe hartie de copt.

Am topit cioco alba si cu lapte (vreo 50g din fiecare) si-am intins in strat subtire pe suprafata celor doua cercuri.

Blat crocant

Se topeste ciocolata pe baie de aburi cu untul (eu am adaugat si 50g smantana) si se adauga fulgii de ovaz si apoi pralinatul de alune si se dispune in strat subtire deasupra blatului de cioco.

Se pune un cerc in jurul tortuletului si se continua cu prepararea bavarezei.

Bavareza de alune pralinate

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si se adauga laptelui ce l-am fiert in prealabil cu zaharul si se coace in continuare pe foc, dar ATENTIE!!! nu ajungeti la temperatura de fierbere, incet, incet se va face o ciulama subtire.

Luati cratita de pe foc si adaugati alunele pralinate macinate.

Mixati frisca si amestecati-o cu compozitia de oua si praline iar la urma adaugati si gelatina inmuiata in apa rece si apoi incalzita.

Mousse de ciocolata amaruie

Se dizolva laptele praf in apa, se adauga glucosiul (mierea), galbenusurile si se coace pe foc ca o crema normala dar nu trebuie sa ajungeti la temperatura de fierbere.

Cand devine ca o ciulama mai subtire indepartati de pe foc si lasati la racit.

Topiti ciocolata si adaugati-o compozitiei de oua racita.

La sfarsit amestecati cu frisca batuta.

Eu am adaugat si 10g gelatina pt o mai buna tinuta a mousse-ului.

ASAMBLARE TORT

Deci blatul de cioco si blatul crocant suprapuse in inel de aluminiu.

Se pune deasupra o portie de bavareza si imediat deasupra se pune un disc de ciocolata cu lapte, apoi se pune un alt strat de bavareza.Se pune tortul in congelator pt cateva ore.

Eu l-am lasat la frigi peste noapte.

Se scoate tortuletul din inel, se aseaza pe platou si in jurul lui se pune un inel de 20cm diametru.

Se umplu lateralele cu mousse de cioco amaruie pana sus la buza inelului de tort.

Se niveleaza bine deasupra si se pune la congelator pt cateva ore.

Se imbraca cu glazura-oglinda si se decoreaza, dupa puterile proprii.
Pofta buna!

Reteta Tort Palermo a fost propusa de dora_m pe forum culinar.ro

Alte retete de tort cu ciocolata gasiti aici:

Tort de ciocolata cu portocale,

Tort de ciocolata cu cirlionti,

Tort Padurea Neagra

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia