Tort Palermo

Mixati untul cu zaharul pudra pana devine spumos. Adaugati galbenusurile. Adaugati faina si ciocolata topita. Preparati bezeaua de albusuri cu zaharul

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort Palermo

Ingrediente

  • Ingrediente blat de ciocolata: 42g unt
  • 25g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 47g ciocolata amaruie
  • 2 albusuri
  • 32g zahar
  • 4g faina (facultativ)
  • Ingrediente blat crocant: 50g ciocolata alba
  • 50g ciocolata cu lapte
  • 10g unt
  • 25g alune pralinate
  • 50g porumb expandat (eu am pus fulgi de ovaz)
  • Ingrediente bavareza de alune pralinate: 167ml lapte
  • 30g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 30g zahar
  • 3g gelatina
  • 40g alune pralinate
  • 167ml frisca
  • Ingrediente mousse de ciocolata amara: 10 galbenusuri
  • 180g apa
  • 30g glucosiu sau miere
  • 40g lapte praf
  • 400g ciocolata amaruie
  • 700g frisca
  • Am folosit reteta intreaga (deci cea expusa deasupra) doar ca am adaugat doar 500g frisca
  • Ingrediente glazura-oglinda: 350g apa
  • 300g smantana
  • 450g zahar
  • 150g cacao
  • 15g gelatina

Mod de preparare

Mixati untul cu zaharul pudra pana devine spumos. Adaugati galbenusurile. Adaugati faina si ciocolata topita.

Preparati bezeaua de albusuri cu zaharul si adaugati-o compozitiei.

Puneti compozitia in tava mare de la aragaz si coaceti la 180°C pana la proba scobitorii. Dupa cum am spus eu am preparat reteta intreaga si-am decupat 3 blaturi de 16cm. Mi-au mai ramas 2 dar le voi folosi la torturile urmatoare.

Intre timp am trasat doua cercuri de 16cm pe hartie de copt.

Am topit cioco alba si cu lapte (vreo 50g din fiecare) si-am intins in strat subtire pe suprafata celor doua cercuri.

Blat crocant

Se topeste ciocolata pe baie de aburi cu untul (eu am adaugat si 50g smantana) si se adauga fulgii de ovaz si apoi pralinatul de alune si se dispune in strat subtire deasupra blatului de cioco.

Se pune un cerc in jurul tortuletului si se continua cu prepararea bavarezei.

Bavareza de alune pralinate

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si se adauga laptelui ce l-am fiert in prealabil cu zaharul si se coace in continuare pe foc, dar ATENTIE!!! nu ajungeti la temperatura de fierbere, incet, incet se va face o ciulama subtire.

Luati cratita de pe foc si adaugati alunele pralinate macinate.

Mixati frisca si amestecati-o cu compozitia de oua si praline iar la urma adaugati si gelatina inmuiata in apa rece si apoi incalzita.

Mousse de ciocolata amaruie

Se dizolva laptele praf in apa, se adauga glucosiul (mierea), galbenusurile si se coace pe foc ca o crema normala dar nu trebuie sa ajungeti la temperatura de fierbere.

Cand devine ca o ciulama mai subtire indepartati de pe foc si lasati la racit.

Topiti ciocolata si adaugati-o compozitiei de oua racita.

La sfarsit amestecati cu frisca batuta.

Eu am adaugat si 10g gelatina pt o mai buna tinuta a mousse-ului.

ASAMBLARE TORT

Deci blatul de cioco si blatul crocant suprapuse in inel de aluminiu.

Se pune deasupra o portie de bavareza si imediat deasupra se pune un disc de ciocolata cu lapte, apoi se pune un alt strat de bavareza.Se pune tortul in congelator pt cateva ore.

Eu l-am lasat la frigi peste noapte.

Se scoate tortuletul din inel, se aseaza pe platou si in jurul lui se pune un inel de 20cm diametru.

Se umplu lateralele cu mousse de cioco amaruie pana sus la buza inelului de tort.

Se niveleaza bine deasupra si se pune la congelator pt cateva ore.

Se imbraca cu glazura-oglinda si se decoreaza, dupa puterile proprii.
Pofta buna!

Reteta Tort Palermo a fost propusa de dora_m pe forum culinar.ro

Alte retete de tort cu ciocolata gasiti aici:

Tort de ciocolata cu portocale,

Tort de ciocolata cu cirlionti,

Tort Padurea Neagra

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Bulgur colorat cu snitele de soia
1
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Omleta cu dovlecel si telemea de oaie
Bucataras.RO

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie

Am pregatit o omleta delicioasa cu leguma mea preferata dovlecelul. Pentru a reduce timpul am ras dovlecelul de seara si l-am...

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala