Tort Othello

In spuma de albusuri si zahar se pun cele 9 galbenusuri, pe rind cite unul batind intr-una cu lingura. Se adauga cacaua, faina, nucile pisate, esenta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 9 oua
  • 9 linguri zahar
  • 2 linguri esenta de cafea
  • 55 gr. cacao
  • 55 gr. faina
  • 55 gr. nuci
  • alune sau migdale
  • pisate in piulita
  • ulei
  • faina pentru forma
  • fructe din dulceata; C r e m a: 5 linguri apa
  • 75g cacao
  • 225 gr. zahar
  • 225 gr. unt
  • 1/2 paharel rom Se bat albusurile spuma
  • adaugind pe rind 9 linguri de zahar

Mod de preparare

In spuma de albusuri si zahar se pun cele 9 galbenusuri, pe rind cite unul batind intr-una cu lingura. Se adauga cacaua, faina, nucile pisate, esenta de cafea(strecurata si racita) si se amesteca. Se pune in forma dreptunghiulara unsa cu ulei si presarata cu faina si se coace la foc potrivit. Cind este gata, se rastoarna pe o planseta de lemn. Dupa ce este complet rece, se taie in lungime in trei foi egale. Fiecare foaie se unge cu urmatoarea crema. Se amesteca zaharul cu cacao, se adauga apa si se pune la fiert ca sa se ingroase ca o smintina. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu untul frecat spuma si cu romul si se continua frecatul. Crema obtinuta se imparte in doua parti egale. Cu o jumatate se ung foile taiate, asezindu-le una peste alta. Cu a doua jumatate din crema se imbraca tortul Se garniseste cu fructe din dulceata si se serveste a doua zi dupa preparare, taiat in triunghiuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Rulouri din carne de vita
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide