Tort Othello

In spuma de albusuri si zahar se pun cele 9 galbenusuri, pe rind cite unul batind intr-una cu lingura. Se adauga cacaua, faina, nucile pisate, esenta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 9 oua
  • 9 linguri zahar
  • 2 linguri esenta de cafea
  • 55 gr. cacao
  • 55 gr. faina
  • 55 gr. nuci
  • alune sau migdale
  • pisate in piulita
  • ulei
  • faina pentru forma
  • fructe din dulceata; C r e m a: 5 linguri apa
  • 75g cacao
  • 225 gr. zahar
  • 225 gr. unt
  • 1/2 paharel rom Se bat albusurile spuma
  • adaugind pe rind 9 linguri de zahar

Mod de preparare

In spuma de albusuri si zahar se pun cele 9 galbenusuri, pe rind cite unul batind intr-una cu lingura. Se adauga cacaua, faina, nucile pisate, esenta de cafea(strecurata si racita) si se amesteca. Se pune in forma dreptunghiulara unsa cu ulei si presarata cu faina si se coace la foc potrivit. Cind este gata, se rastoarna pe o planseta de lemn. Dupa ce este complet rece, se taie in lungime in trei foi egale. Fiecare foaie se unge cu urmatoarea crema. Se amesteca zaharul cu cacao, se adauga apa si se pune la fiert ca sa se ingroase ca o smintina. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu untul frecat spuma si cu romul si se continua frecatul. Crema obtinuta se imparte in doua parti egale. Cu o jumatate se ung foile taiate, asezindu-le una peste alta. Cu a doua jumatate din crema se imbraca tortul Se garniseste cu fructe din dulceata si se serveste a doua zi dupa preparare, taiat in triunghiuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
1
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
2
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
3
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
4
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
5
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia