Galbenusurile se bat cu zaharul, apa si ulei se amesteca cu albusurile batute spuma si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se dau la cuptor
Galbenusurile se bat cu zaharul, apa si ulei se amesteca cu albusurile batute spuma si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se dau la cuptor in doua vase rotunde.
Dupa ce se racesc blaturile se taie (unul se lasa in forma care este si la celalat se inlatura surplusul pana ii dam o forma rotunda- pentru capul omului de zapada).
In acelasi vas in care am copt unul din blaturi, punem o folie alimentara umezita, punem varful bulgarelui il insiropam, asezam crema, punem urmatoarea felie si repetam operatiunea (eu am taiat bulgarele mare in 3). Dupa ce am terminat si ultima felie de insiropat acoperim cu marginile foliei si dam la frigider peste noapte.
Pentru capul omului de zapada facem aceeasi operatiune dar folosim o ceasca drept suport.
A doua zi scoatem blaturile si le rasturnam in 2 farfurii separate.
Facem glazura: topim ciocolata alba in frisca lichida si turnam peste cele 2 blaturi. Nivelam cu cutitul. Dam 5 minute la frigider apoi le acoatem si punem nuca de cocos pe care o presam putin pe glazura sa prinda cat mai multa. Dam din nou la frigider.
Intr-o hartie de briosa turanam ciocolata neagra topita in frisca lichida- pentru palarie si din ce ramane facem nasturii, ochii si matura (coada maturii o turnam peste jumatate de scobitoare, jumatate sa ramana afara pentru a o putea fiza in omul de zapada mai bine).
Nasul si gura eu le-am facut din sugus.
Toate le tinem dezasamblate pana aproape de ora servirii. Eu le-am asamblat inainte cu 5 minute de servire.
Alte retete recomandate
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii