Se deseneaza pe hartie de copt un cerc de diametru 24 cm. Se repeta operatia inca de doua ori, pe alte doua foi. Se pune pe foc apa si untul. Cand inc
Se deseneaza pe hartie de copt un cerc de diametru 24 cm. Se repeta operatia inca de doua ori, pe alte doua foi.
Se pune pe foc apa si untul. Cand incepe sa fiarba se da la o parte.
Se adauga faina cernuta si se amesteca bine cu lingura.
Cand incepe sa se desprinda de vas se da la o parte. Se lasa la racit.
Se adauga pe rand ouale amestecand bine unul dupa altul.
Compozitia trebuie sa curga.
Se intinde bine in primul cerc compozitia.
Se da la cuptor, incalzit in prealabil la 220 grade pentru 15 minute(depinde de cuptor.)
Se scoate si se lasa la racit.
Se repeta operatia cu celelalte doua foi.
Intre timp se bate frisca.
Asamblarea tortului:
In forma de tort cu pereti detasabili se aseaza primul blat.
Se unge cu dulceata in strat subtire.
Peste acesta se adauga jumatate din frisca si deasupra o parte din fructe.
Se acopera cu al doilea blat si se repeta operatia.
Deasupra si pe marginile tortului se toarna glazura.
Se decoreaza dupa cum se doreste.
Se da tortul la frigider pentru cateva ore
Reteta Tort my way a fost propusa de EATALY
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzDe mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...
Rulouri din carne de vita
Comentarii