Tort my way

Se deseneaza pe hartie de copt un cerc de diametru 24 cm. Se repeta operatia inca de doua ori, pe alte doua foi. Se pune pe foc apa si untul. Cand inc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort my way

Ingrediente

  • 300 ml apa
  • 150 gr unt
  • 4 oua
  • 100 gr faina
  • frisca lichida pentru umplut 500 gr
  • dulceata sau jeleu
  • o mana de fructe uscate sau proaspete
  • glazura de ciocolata: 200 de gr de ciocolata cu lapte cu 200 gr de frisca lichida

Mod de preparare

Se deseneaza pe hartie de copt un cerc de diametru 24 cm. Se repeta operatia inca de doua ori, pe alte doua foi.

Se pune pe foc apa si untul. Cand incepe sa fiarba se da la o parte.

Se adauga faina cernuta si se amesteca bine cu lingura.

Cand incepe sa se desprinda de vas se da la o parte. Se lasa la racit.

Se adauga pe rand ouale amestecand bine unul dupa altul.

Compozitia trebuie sa curga.

Se intinde bine in primul cerc compozitia.

Se da la cuptor, incalzit in prealabil la 220 grade pentru 15 minute(depinde de cuptor.)

Se scoate si se lasa la racit.

Se repeta operatia cu celelalte doua foi.

Intre timp se bate frisca.

Asamblarea tortului:

In forma de tort cu pereti detasabili se aseaza primul blat.

Se unge cu dulceata in strat subtire.

Peste acesta se adauga jumatate din frisca si deasupra o parte din fructe.

Se acopera cu al doilea blat si se repeta operatia.

Deasupra si pe marginile tortului se toarna glazura.

Se decoreaza dupa cum se doreste.

Se da tortul la frigider pentru cateva ore
Reteta Tort my way a fost propusa de EATALY

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Rulouri din carne de vita
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide