Tort mousse cu jeleu de capsuni

Mousse-ul: Se bate frisca si se pune la frigider. Intr-o craticioara se pun: zaharul, ouale batute in prealabil si 80 ml lapte. Se amesteca bine sa se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tort mousse cu jeleu de capsuni

Ingrediente

  • Pentru mousse: 500 ml frisca
  • 50 g zahar
  • 80 ml lapte
  • 2 oua
  • 2 plicuri de gelatina+ 50 ml lapte
  • vanilie
  • Pentru jeleul de capsuni: 600 g capsuni
  • 150 g zahar pudra
  • 2 plicuri gelatina+50 ml apa

Mod de preparare

Mousse-ul: Se bate frisca si se pune la frigider.

Intr-o craticioara se pun: zaharul, ouale batute in prealabil si 80 ml lapte.

Se amesteca bine sa se omogenizeze apoi se pun pe foc.

Se tin pe foc aproximativ 2 minute, cat sa se topeasca zaharul.

Se inmoaie gelatina in cca 50 ml lapte si se incalzeste pe foc (sau pe baie de apa) pana se dizolva.

Ambele compozitii se lasa putin la racit.

Se scoate frisca de la frigider, se opreste putina pentru ornat si peste ea se toarna cele 2 compozitii si esenta de vanilie.

Se amesteca bine.

Se da cca 15 minute la congelator apoi se pune intr-o forma de tort cu peretii detasabili cu folie de plastic in ea si se da la frigider.

Jeleul de capsuni:

Intre timp se face jeleul de capsuni.

Se mixeaza bine capsunile in blender cu 150 g zahar pudra.

Se opresc 2-3 capsuni pentru ornat.

Se dizolva gelatina in 50 ml apa si apoi se topeste pe baie de apa si se amesteca cu capsunile mixate.

Se da cca 20 minute la congelator.

Se scoate mouuse-ul de frisca (care a stat cca 30 minute la frigider) din tava si se intoarce pe un platou.

Se pune din nou inelul in jurul lui si se toarna jeleul de capsuni (care a stat 15-20 min la congelator).

Se acopera si se lasa la frigider pana a doua zi cand se orneaza dupa pricepere.


Reteta Tort mousse cu jeleu de capsuni a fost propusa de Edith

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Alte retete cu capsuni

Spuma de capsuni

Dulceata de capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Rulouri din carne de vita
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide