Tortul Mioara este un tort delicios de casa cu crema de cacao. Se face la foc mic un sirop gros din zahar, apa si zeama de la 1/2 lamaie.
Tortul Mioara este un tort delicios de casa cu crema de cacao.
Blatul: Se face la foc mic un sirop gros din zahar, apa si zeama de la 1/2 lamaie. Se lasa sa se raceasca si apoi se amesteca treptat, pe rand, cu cele 6 galbenusuri, se pune apoi cacaoa, portocala si lamaia rase cu coaja cu tot si nucile macinate. Se bat albusurile spuma tare si se amesteca cu compozitia. Se toarna in forma tapetata cu hartie de copt, unt si faina, si se coace la foc potrivit 3/4 ora. Cand s-a racit, se taie cu ata(ca mamaliga)pe orizontala in doua blaturi si se pune crema la mijloc si deasupra.
Crema: Se fierbe zaharul cu apa si cacaoa pana se face un sirop gros. Se lasa sa se raceasca. Se freaca untul spuma si se amesteca treptat cu cate putin sirop pana se incorporeaza tot. Atentie sa nu se taie crema!
Se lasa tortul la rece o ora ca sa se intareasca crema, dupa care se poate servi.
Tortul Mioara se poate servi ornat cu fructe de padure, fructe din compot, frisca etc, dupa gust si dorinta.Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii