Tort Mimoza

Tortul mimoza este un tort delicios si impresionant prin aspect, dar foarte usor de realizat. Fie ca sarbatoresti ceva sau vrei doar sa te rasfeti cu un desert delicios, tortul mimoza va fi alegerea perfecta.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Tort Mimoza

Ingrediente

  • un blat pandispan de 600 gr
  • 1/2 pahar lichior (sau brandy)
  • un pahar de lapte
  • pentru crema:
  • 4 galbenusuri;
  • 120 gr. zahar
  • 120 gr. faina
  • 1/2 l lapte; c
  • oaja rasa de la 3 lamii
  • 500 gr. frisca nu prea dulce
  • sare

Mod de preparare

Cu un cutit zimtat se ia din pandispan un disc de 1,5 cm grosime. Cu un cutit ascutit se sapa forma care ramine, lasind o forma de 2 cm grosime. Se pastreaza aluatul scos.

Se pregateste crema, batind galbenusurile impreuna cu zaharul, faina si putina sare. Se incalzeste laptele fara a fi prea fierbinte, se pune coaja rasa a lamiilor, se acopera cu un capac si se lasa in infuzie. Dupa 10 minute, se varsa laptele cald in crema galbenusurilor, apoi se pune la foc moderat, amestecind continuu; dupa ce incepe sa fiarba, se mai lasa citeva minute, apoi se ia de pe foc si se pune la racit. Dupa aceea, se incorporeaza frisca, amestecind usor. Intr-un castron se amesteca bine lichiorul cu laptele si cu o jumatate din doza se unge pandispanul, se umple cu crema si se lasa citeva linguri deoparte.

Se acopera cu capacul de pandispan, si se rastoarna invers. Se unge si acesta cu siropul de lichior si lapte, apoi se acopera toata prajitura cu crema ramasa. Se pun deasupra intregii suprafete firmiturile de pandispan ramase/ pastrate.


Tortul Mimoza se pastreaza la frigider 4-5 ore dupa care se poate servi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
3
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia