Tort Mars

Blatul: 250 g de biscuiti cu cacao si smantana i-am faramitat bine si i-am amestecat cu 150g unt topit. Apoi am tapetat fundul si peretii unei forme i

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort Mars

Ingrediente

  • Blat: 250 g de biscuiti cu cacao si smantana
  • 150g unt
  • Mousse de fistic: 200g fistic
  • 300g smantana lichida
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri brandy
  • 4g agar-agar (se poate pune si gelatina normala)
  • Sos caramel: 20g unt
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 linguri smantana lichida
  • Sos de ciocolata (Ganache): 50g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri smantana lichida
  • Mousse Mars: 500g ricotta
  • 100g zahar
  • 3 ciocolate Mars de 60g fiecare
  • 300 ml smantana lichida
  • 3 linguri gelatina pulbere

Mod de preparare

Blatul:

250 g de biscuiti cu cacao si smantana i-am faramitat bine si i-am amestecat cu 150g unt topit.

Apoi am tapetat fundul si peretii unei forme imbracate in pelicula transparenta cu acest amestec,

Am lasat la loc rece pt 30 minute.

Intre timp am preparat mousse-ul de fistic:

Am macinat fisticul si am adaugat cele 2 linguri de brandy, am lasat vreo 10 min sa faca cunostinta aromele.

Galbenusurile le-am batut putin si impreuna cu smantana lichida le-am pus pe foc mediu amestecand. Cand s-a incalzit am adaugat zaharul si fisticul. Si-am amestecat pana a devenit densa. Crema nu trebuie sa fiarba.

Am luat de pe foc, am lasat sa se raceasca un pic si apoi am adaugat agar-agarul.

Am adaugat crema peste blatul de biscuiti si-am pus din nou la rece.

Apoi am preparat sosul de caramel:

Am amestecat ingredientele si le-am pus pe foc mic, mic pana s-a topit zaharul apoi siropul l-am lasat deoparte.

Sosul de ciocolata (ganache):

Ciocolata am facut-o bucatele si-am topit-o impreuna cu smantana pe foc mic, am lasat sa se racoreasca putin.

Mousse-ul Mars:

Gelatina am preparat-o conform instructiunilor.

Am mixat ricotta cu zaharul, am adaugat ciocolatele Mars bucatele. Smantana am mixat-o bine si-am adaugat-o cremei. La urma am adaugat gelatina.

O parte din mousse l-am adaugat peste cel de fistic. Am pus deasupra sosul ganache. Apoi sosul caramel si cu o scobitoare le-am amestecat usor. Am dat putin la frigider. Am adaugat ultima parte de mousse Mars, iar deasupra am pus din nou un blat de biscuiti (250g biscuiti cu 150g unt topit)

Am lasat peste noapte tortul la frigi.

A doua zi l-am scos si dat cu un strat de unt.

Si imbracat cu hainute de gala pt a intampina pe doamna Primavara.
Reteta Tort Mars a fost propusa de dora_m

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Ciorba cu carne de porc
1
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
4
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Lichior de cafea cu vanilie
5
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Parteneri
Prajitura turnata cu mere si biscuiti
Bucataras.RO

Prajitura turnata cu mere si biscuiti

Astazi am facut o prajiturica de sezon, aducand ca noutate, cel putin pentru mine, stratul de biscuiti in loc de blat. A...

Prajitura turnata cu mere si biscuiti
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala