Blatul: 250 g de biscuiti cu cacao si smantana i-am faramitat bine si i-am amestecat cu 150g unt topit. Apoi am tapetat fundul si peretii unei forme i
Blatul:
250 g de biscuiti cu cacao si smantana i-am faramitat bine si i-am amestecat cu 150g unt topit.
Apoi am tapetat fundul si peretii unei forme imbracate in pelicula transparenta cu acest amestec,
Am lasat la loc rece pt 30 minute.
Intre timp am preparat mousse-ul de fistic:
Am macinat fisticul si am adaugat cele 2 linguri de brandy, am lasat vreo 10 min sa faca cunostinta aromele.
Galbenusurile le-am batut putin si impreuna cu smantana lichida le-am pus pe foc mediu amestecand. Cand s-a incalzit am adaugat zaharul si fisticul. Si-am amestecat pana a devenit densa. Crema nu trebuie sa fiarba.
Am luat de pe foc, am lasat sa se raceasca un pic si apoi am adaugat agar-agarul.
Am adaugat crema peste blatul de biscuiti si-am pus din nou la rece.
Apoi am preparat sosul de caramel:
Am amestecat ingredientele si le-am pus pe foc mic, mic pana s-a topit zaharul apoi siropul l-am lasat deoparte.
Sosul de ciocolata (ganache):
Ciocolata am facut-o bucatele si-am topit-o impreuna cu smantana pe foc mic, am lasat sa se racoreasca putin.
Mousse-ul Mars:
Gelatina am preparat-o conform instructiunilor.
Am mixat ricotta cu zaharul, am adaugat ciocolatele Mars bucatele. Smantana am mixat-o bine si-am adaugat-o cremei. La urma am adaugat gelatina.
O parte din mousse l-am adaugat peste cel de fistic. Am pus deasupra sosul ganache. Apoi sosul caramel si cu o scobitoare le-am amestecat usor. Am dat putin la frigider. Am adaugat ultima parte de mousse Mars, iar deasupra am pus din nou un blat de biscuiti (250g biscuiti cu 150g unt topit)
Am lasat peste noapte tortul la frigi.
A doua zi l-am scos si dat cu un strat de unt.
Si imbracat cu hainute de gala pt a intampina pe doamna Primavara.
Reteta Tort Mars a fost propusa de dora_m
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vanilieAstazi am facut o prajiturica de sezon, aducand ca noutate, cel putin pentru mine, stratul de biscuiti in loc de blat. A...
Prajitura turnata cu mere si biscuitiIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii