Tort Magic Moments

Tortul magic moments este un tort magic intr-adevar, cu crema ganache si crema de lamaie, acoperit in jeleu de portocale este un tort ce va rasfata cei mai aprigi critici culinari, fiind perfect pentru ocazii festive sau sarbatori.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata
Tort Magic Moments

Ingrediente

  • BLAT:
  • - 2 oua
  • - 125 g de zahar
  • - coaja si esenta de lamaie
  • - 50 g de faina
  • - 50 g de amidon
  • - 1 lingurita de praf de copt
  • - 1 lingura cu varf de fulgi de cocos
  • - suc natural de portocale
  • pentru insiropat blatul
  • CREMA GANACHE:
  • - 250 g de ciocolata alba
  • - 300 ml de frisca lichida
  • - 100 g de alune de padure macinate grosier
  • - 1 foaie de gelatina
  • CREMA DE LIMETTE:
  • - 350 g de iaurt gras
  • - 80 g de zahar
  • - coaja si sucul de la o limette
  • - 150 ml de frisca lichida
  • - 10 g de gelatina
  • - 5-6 bucati de biscuiti cu bucatele de ciocolata
  • JELEU DE PORTOCALE:
  • - 220 ml suc natural de portocale
  • - 2 linguri de zahar
  • - 3 foi de geatina
  • ORNAREA
  • - 1 ciocolata alba (80-100 g)
  • rasa
  • - 100 ml de frisca batuta cu 1 ligura de whisky cream
  • - felii de limmete
  • - fructe de Philis

Mod de preparare

1. BLATUL

Ouale se bat cu doua linguri de apa fierbinte, zahar, coaja si esenta de lamaie, pana la consistenta unei creme. Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt, apoi se cern peste crema de ou. Se adauga fulgii de cocos si se inglobeaza. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de tort cu fundul tapetat cu hartie de copt. Se coace la 180 de grade Celsius, timp de cca. 25 de minute. Se scoate din cuptor, apoi din forma si se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie. Pentru a obtine doua discuri perfecte, se taie capacul blatului, apoi restul in doua. Folositi un cutit zimtat cu dintii marunti, pentru ca blatul are o consistenta foarte aderenta, iar un cutit cu lama neteda nu da randament.

2. CREMA GANACHE

Ciocolata impreuna cu jumatate din cantitatea de frisca lichida se pun pe foc mic, amestecand pana la topirea ciocolatei. Se da la o parte si cat inca mai este calda, se pune foaia de gelatina, hidratata in prealabil 10 minute in apa rece. Cand compozitia este racita complet, se adauga la cei 150 ml de frisca ramasa, batuta. Tot acum se aduga si alunele. Se amesteca si crema astfel obtinuta se pune peste prima foaie de blat, insiropata cu suc natural de portocale si se acopera cu cel de al doilea blat. Tortul se transfera in frigider pana la prepararea celei de a doua creme.

3.CREMA DE LIMETTE

Se amesteca iaurtul cu zaharul, coaja si sucul de limette. Gelatina hidratata se dizolva in 2 linguri de apa, pe foc mic si se adauga cremei de iaurt, astfel:

- se ia din iaurtul rece cate o lingura si se adauga gelatinei calde, apoi totul se pune peste iaurt. Se pune in frigider pentru cca 30 de minute, apoi se inglobeaza frisca batuta si biscuitii rupti in bucatele. Atentie, nu puneti si firmiturile. Amestecati usor si puneti crema peste al doilea blat, insiropat si el cu suc de portocale. Folositi-va de un inel de tort. Se pune in frigider pentru 2-3 ore, pana ce crema se intareste bine.

4.JELEUL DE PORTOCALE

Se incalzeste sucul de portocale, se adauga zaharul si gelatina hidratata in prealabil. Cand se raceste si prinde o usoara consistenta, se toarna peste tort si se pune din nou in frigider, pana ce jeleul se incheaga.


Pofta buna! Reteta Tort Magic Moments a fost propusa de Gabi Cara pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Bulgur colorat cu snitele de soia
1
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata
Bucataras.RO

Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata

De la un timp am devenit mare fan al sfeclei roșii, așa că încerc să o includ în diverse rețete cum este și...

Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala