Tortul Le Rouge et Le Noir este un tort fin si delicios, savuros si care imbina perfect aromele de fructe cu cele de ciocolata.
Nu, nu e cartea (o carte frumoasa, de altfel), e un tort, un tort cu capsuni. Ii zice asa ca e in doua culori, rosu si negru, rosu de la capsuni si negru ca asa e blatul, cu cacao. E unul din torturile mele preferate si-mi place sa-l fac pentru ca e relativ simplu de facut (nu e cum sunt torturile in general, laborioase), nu e cu creme multe si e cu capsuni.
Blatul l-am facut asa:
Am pus intr-o craticioara laptele cu zaharul, cacaua si untul (200 gr doar, restul de 50 de gr. l-am folosit la glazura/topping) si am pus pe foc lasand sa fiarba pana se ingroasa.
Am separat galbenusurile de albusuri si le-am frecat putin cu o lingura de lemn, dupa care, am adaugat galbenusurile la compozitia din craticioara.
Albusurile le-am batut spuma, iar apoi am incorporat faina si praful de copt, amestecand cu grija de jos in sus cu lingura de lemn. Am incorporat apoi la compozitia cu galbenusuri.
Am uns o forma rotunda de tort cu unt si am asezat aluatul in tava. Am dat la cuptor pentru 30-35 de minute.
Am asteptat sa se raceasca, dupa care l-am taiat in 2 parti si m-am apucat sa pregatesc siropul.
Siropul l-am facut asa: Am fiert 100 ml de apa si am amestecat cu lichiorul, siropul de capsuni si 3 linguri de zahar si am mai lasat un pic pe foc cat sa se topeasca zaharul. (Siropul de capsuni din camara cu Bunatati din Natura ar fi fost ideal)
Am stropit prima parte de blat cu sirop, dupa care am pregatit capsunile. Le-am spalat, le-am rupt coditele si le-am taiat in 2 sau mai multe felii in functie de marimea lor. Am asezat 2 randuri de felii de capsuni pe blat si am pastrat cateva si pentru ornat.
Am asezat cea de-a doua parte de blat si am stropit-o si pe aceasta cu sirop.
Glazura (topping-ul):
Am fiert 100 ml de apa cu 5 linguri de zahar pana cand s-a legat ca o dulceata.
Ciocolata neagra am dat-o pe razatoarea mare, dupa care am topit-o in baigne-marine, dar am pastrat putin si pentru decor.
Am amestecat apoi siropul de zahar cu ciocolata topita si am adaugat 50 de gr de unt, amestecand continuu si energic si cu cratita pe foc.
Am turnat topping-ul peste blat si am ornat cu felii de capsuni si ciocolata rasa.
Tort Le Rouge et Le Noir se serveste cu fructe proaspete si glazura de ciocolata.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii