Tort Le Rouge et le Noir este o reteta de tort delicioasa. Tortul cu ciocolata poate fi pregatit cu succes pentru orice ocazie festiva sau o cina romantica.
Am pus intr-o craticioara laptele cu zaharul, cacaua si untul (200 gr doar, restul de 50 de gr. l-am folosit la glazura/topping) si am pus pe foc lasand sa fiarba pana se ingroasa.
Am separat galbenusurile de albusuri si le-am frecat putin cu o lingura de lemn, dupa care, am adaugat galbenusurile la compozitia din craticioara.
Albusurile le-am batut spuma, iar apoi am incorporat faina si praful de copt, amestecand cu grija de jos in sus cu lingura de lemn. Am incorporat apoi la compozitia cu galbenusuri.
Am uns o forma rotunda de tort cu unt si am asezat aluatul in tava. Am dat la cuptor pentru 30-35 de minute.
Am asteptat sa se raceasca, dupa care l-am taiat in 2 parti si m-am apucat sa pregatesc siropul.
Siropul l-am facut asa: Am fiert 100 ml de apa si am amestecat cu lichiorul, siropul de capsuni si 3 linguri de zahar si am mai lasat un pic pe foc cat sa se topeasca zaharul.
Am stropit prima parte de blat cu sirop, dupa care am pregatit capsunile. Le-am spalat, le-am rupt coditele si le-am taiat in 2 sau mai multe felii in functie de marimea lor. Am asezat 2 randuri de felii de capsuni pe blat si am pastrat cateva si pentru ornat. Am asezat cea de-a doua parte de blat si am stropit-o si pe aceasta cu sirop.
Glazura (topping-ul):
Am fiert 100 ml de apa cu 5 linguri de zahar pana cand s-a legat ca o dulceata.
Ciocolata neagra am dat-o pe razatoarea mare, dupa care am topit-o in baigne-marine, dar am pastrat putin si pentru decor.
Am amestecat apoi siropul de zahar cu ciocolata topita si am adaugat 50 de gr de unt, amestecand continuu si energic si cu cratita pe foc.
Am turnat topping-ul peste blat si am ornat cu felii de capsuni si ciocolata rasa. Am dat tortul la rece inainte de servire
Tortul cu ciocolata poate fi servit la orice ocazie festiva sau aniversare.
Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutuiSnitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...
Snitel de curcanCiorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...
Ciorba ardeleneascaDulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...
Dulceata de gutuiSalam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...
Salam de biscuiţi reţetăUn desert rapid si delicios, care merita incercat.
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...
Placinta cu mereSalata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.
Salata cu oua si puiBucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Comentarii