Tort la rece cu caise si dulceata este o reteta simpla si rapida de tort cu fructe, dar asta nu inseamna ca nu este un tort festiv delicios si aspectuos.
1. Se dau la robot biscuitii apoi miezul de nuca (se lasa un pic mai mare) si se amesteca cu untul sau margarina topita. Amestecul omogen se preseaza bine, intr-un strat uniform, intr-o forma cu inel detasabil.
2. Se prepara crema cu dulceata mixand bine smantana in care incorporam dulceata si gelatina pe care am hidratat-o in apa rece si apoi am topit-o la bain marin. Se toarna crema peste blatul de biscuiti si se da la rece 20 de minute.
3. Se scoate forma de la rece si turnam deasupra crema din smantana mixata cu nectar si gelatina topita. Se lasa cel putin 2 ore la frigider apoi se decoreaza cu dulceata si caise si se portioneaza.
Pofta buna!
Tortul cu caise si dulceata se serveste dupa cum ii spune si numele, rece :).
Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaAceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...
Chiftele din carne si legume, la cuptorSupa de pui cu legume proaspete si galuste pufoase de gris, presarata din belsug cu patrunjel verde este satioasa, gustoasa...
Supa de pui cu galusteMena cea cu gropite si plina de veselie, asa-i fata asta de la care am preluat reteta...pe cuvant de onoare ca-i o prajitura...
Prajitura MenaSe amesteca toate ingredientele si se toarna in tava mare unsa cu ulei si tapetata cu faina (tava 28x40cm); se coace aprox....
Prajitura cu mac• amestecati intr-un bol ceapa taiata cubulete, morcovii rasi, ciupercile taiate cubulete si orezul spalat in mai multe ape•
Ardei umpluti cu orez si legumeO mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure. Pofta buna!
Mancarica de galbiori cu smantanaSe mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.
Madlene cu suc de clementine
Comentarii