Aceasta reteta de tort insiropat cu portocale este inspiratie de la Eric Lalard desigur. Reteta am vazut-o in emisiunea Prajituri Glamour de pe TV Paprika si a trebuit sa o incerc. Este delicioasa, pufoasa, aromata, perfecta pentru Craciun.
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Intr-un bol amesteca impreuna migdalele macinate fin impreuna cu zaharul tos si praful de copt. Adauga apoi ouale si uleiul amestecandu-le usor.
Razuie coaja de la lamaie si de la doua portocale in aluat amestecand usor. Toarna apoi aluatul intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt, cu diametrul de 20cm. Lasa tortul la cuptor pentru 40-60 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Intre timp poti pregati siropul:
Stoarce sucul de la cele 4 portocale si de la lamaie, si pune-l intr-o oala mica impreuna cu zaharul, cuisoarele si scortisoara pana aduci la fierbere, apoi mai lasa-l la foc mic pentru inca 3 minute.
Dupa ce tortul este gata, lasa-l sa se raceasca dupa care inteapa-l destul de des cu o scobitoare pe toata suprafata. Toarna siropul cu o lingura.
Lasa tortul insiropt cu portocale pentru vreo 30 de minute, ca sa se insiropeze bine, dupa care poti sa il servesti decorat cu coaja de portocala razuita.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniUsor, spumos, gustos!
Sufleu de cartofi cu bacon si ceapa verde
Comentarii