Tort inimos de cafea si ciocolata

Tortul inimos de cafea si ciocolata este perfect pentru iubitorii deserturilor cu ciocolata. Aroma de cafea vine ca o completare intr-un desert potrivit pentru orice ocazie festiva.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort inimos de cafea si ciocolata

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 10 portii:
  • - 220 g. migdale macinate
  • - 100 g. unt
  • - 150 g. zahar
  • - 4 oua
  • - 100 g. ciocolata cu cafea
  • - 2 linguri cafea fierbinte
  • - 1 lingurita pesmet
  • - 1/2 plic praf de copt
  • - 20 ml. rom (esenta de rom)
  • - 200 g. glazura
  • - 10 g. unt de cocos
  • - 100 g. boabe de cafea
  • - 50 g. fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Incingeti cuptorul pana la temperatura de 180 grade C.
Ungeti cu ulei o forma de tort (avand capacitatea de 1 litru), apoi presarati-o cu migdale macinate.

Bateti spuma untul cu zaharul. Separati galbennusurile de albusuri.
Incorporati galbenusurile in masa de unt.

Zdrobiti ciocolata, apoi topiti-o in bain-marie (eu la micro) si incorporati cafeaua.

Adaugati ciocolata topita, pesmetul, restul de migdale macinate si praful de copt peste masa de unt si oua.

Bateti spuma albusurile apoi incorporati-le in compozitie.

Turnati aluatul in forma, aranjati uniform si dati-l timp de 35-40 de minute la cuptor... eu nu l-am lasat decat vreo 30 de minute si tot parca mi s-a ars un pic...

Scoateti blatul din cuptor, lasati-l sa se raceasca apoi intepati-l cu un betigas de lemn si insiropati-l cu putin sirop si esenta de rom.

Faceti o glazura de ciocolata din ciocolata amaruie (70% cacao) si lapte de cocos si decorati cu fulgi de ciocolata si boabe de cafea.

Reteta de tort inimos cu cafea si ciocolata a fost propusa de Sava Laura pe forum culinar.


Lasati tortul inimos cu cafea si ciocolata la rece pana in momentul servirii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
2
Prajituri

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure

pentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
3
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
4
Aperitive cu peste

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton

Un aperitiv rapid plin de vitamine

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
Sos de cartofi
5
Sosuri albe

Sos de cartofi

In sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...

Sos de cartofi
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia