Tort inimioara este un desert pe care il puteti face la orice ocazie aniversara dar mai ales de Valentine's. Pe culinar.ro mai gasiti si alte retete de tort care pot fi facute la aniversari.
Ouale se separa. Cele 5 albusuri se bat spuma tare cu un praf de sare; se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase,apoi se adauga pe rand, untul topit si laptele. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua, apoi se cerne peste galbenusuri; se omogenizeaza. Compozitia se toarna peste albusuri si se amesteca cu grija pentru a nu se lasa spuma.
Turnam aluatul intr-o tava in forma de inimioara(22 x 21,5 cm) sau intr-o forma rotunda(24 cm), cu peretii detasabili, unsa cu grasime si tapetata cu faina.
Blatul se coace 45 minute (15 minute la temperatura maxima, apoi la foc mic). Se lasa la racit, apoi se scoate din forma. Din partea de sus taiem o foaie foarte subtire pentru decor, restul de blat se taie in 2 foi.
Crema:
Iaurtul se amesteca cu zaharul pana ce acesta se topeste. Frisca se bate spuma tare. Ananasul se taie bucati mici si se scurge de sirop.
Gelatina se pune intr-o ceasca cu 2 linguri cu apa si se lasa deoparte. Dupa 10 minute se pune pe bain-marie si se dizolva, NU SE FIERBE. Gelatina se incorporeaza in 3 linguri de iaurt, amestecand energic, apoi se incorporeaza in restul de iaurt. Iaurtul se toarna peste frisca batuta si se mixeaza bine. In crema se incorporeaza ananasul taiat.
Asamblare:
Peretii tavii in care am copt blatul se pune pe un platou. In interiorul peretilor se pune primul blat,se insiropeaza cu sirop de la ananas si se toarna crema de iaurt. Se lasa tava 30 minute la frigider,apoi se acopera cu cealalta foaie de blat. Se lasa a frigider peste noapte.
Decor:
Din foita de blat ramasa se decupeaza o inimioara mai mare,apoi in mijlocul ei se decupeaza o alta mai mica.
Plicul de Tort Gelee se prepara conform instructiunilor de pe plic se se toarna intr-o tava intinsa, tapetata cu folie alimentara. Se lasa la rece, apoi se decupeaza o inimioara de marimea cele mici.
Nuca de cocos se pune intr-o tigaie de teflon, fara grasime si se rumeneste putin.
Tortul se imbraca in frisca, marginile se presara cu nuca de cocos. In mijloc punem inimioara mare, in mijlocul ei pe cea din jeleu, iar pe o parte cea de cacao.
Tortul inimioara se poate servi de Valentine's sau Dragobete sau orice ocazie festiva.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branza#‎gatescpentruocarte
Pastai cu aripioare de pui la slow cooker Crock-Pot 4,7 LReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii