Tort in forma de evantai

intr-o forma de tort rotunda se coace blatul dupa care se scoate pe un platou tapetat cu faina. Dupa ce s-a racit se taie in asa fel incat sa obtinem

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Un blat rotund
  • din 9 oua
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri gris
  • 200 g unt sau margarina
  • 200 g zahar pudra
  • 1 zahar vanilat
  • 4 linguri gem
  • Pentru glazura de martipan:
  • 270 g zahar pudra
  • 180 g migdale curatate si pisate
  • Cateva picaturi de sirop de zmeura/visine

Mod de preparare

intr-o forma de tort rotunda se coace blatul dupa care se scoate pe un platou tapetat cu faina. Dupa ce s-a racit se taie in asa fel incat sa obtinem doua semilune, iar apoi si acestea se tai in orizontala; in total vom avea 4 foi. Pentru crema fierbem grisul in lapte pana cand devine dens. Se amesteca bine untul cu zaharul pudra , se adauga grisul fiert in lapte, zaharul vanilat si se omogenizeaza bine pana obtinem o crema fina. Foile in forma de semiluna se ung cu aceasta crema si se asaza una peste cealalta. Ultima foaie se preseaza putin.

Pentru glazura de martipan se fierbe un sirop dens din 180 g zahar si putina apa, dupa care se adauga migdalele, si, amestecand la foc mic, se fierbe pana cand se intareste. Se lasa sa se raceasca, dupa care se piseaza, si picurand putin sirop de zmeura sau visine, se plamadeste bine. Punem putin deoparte, iar restul il punem peste foaia superioara, si acoperim bine blatul. Cu un cutit umed ‘desenam’ o forma de evantai, iar din martipanul pus deoparte formam un maner pe care-l potrivim la locul sau.

Alte retete de tort recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
3
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
4
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia