Tort in doua culori

Tort in doua culori este o reteta de tort pe care o puteti face la orice ocazie festiva sau nu. Pentru a pregati torul in doua culori aveti nevoie de ciocolata, esenta de rom, cafea, crema de ciocolata, coniac

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort in doua culori

Ingrediente

  • Blat:
  • 180 g unt la temperatura camerei
  • 100 ml lapte
  • 180 g zahar
  • 200 g faina
  • 3 oua
  • 3 lingurite praf de copt
  • 50 g ciocolata milka cu fragi
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 100 g ciocolata alba
  • 1 lingura de ness amestecata cu 1 lingura de apa clocotita
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Coaja de portocale
  • Ganache :
  • 280 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri cognac
  • Decor :
  • Bomboane rafaello
  • Frisca
  • Putina crema de ciocolata

Mod de preparare

Untul se freaca spuma impreuna cu zaharul. Adaugi cate un ou pe rand si mixezi 3 minute dupa fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt. Se adauga la compozitie faina alternand cu laptele. Se imparte compozitia in doua parti egale. Se topesc ciocolatele separat. Puteti folosi orice alta ciocolata doar sa fie amaruie si cu lapte in parti egale pentru a nu iesi prea dulce. Intr-o compozitie adaugam ciocolata alba, coaja de portocale si esenta de vanilie iar in cealalta esenta de rom, ciocolata amaruie si nessul. Se coc separat doua blaturi timp de 30-40 de minute. Trebuie avut in vedere faptul ca blaturile sunt foarte fragede datorita ciocolatei si sa aveti grija sa nu se rupa la taiere. Cele doua blaturi se taie in doua pe lung.

Facem o crema ganache din frisca, cognac si ciocolata. Frisca se incalzeste la bain marie pana aproape de fierbere. Torni frisca fierbinte peste ciocolata, lasi 5 minute apoi amesteci cu mixerul. Se lasa la racit. Se monteaza tortul punandu-se un blat alb, un rand de crema, blat negru, iar crema, blat alb, crema si blat negru. Se orneaza dupa preferinta. Eu am folosit putina frisca, crema de ciocolata si bomboane. Este un tort foarte aromat si fraged datorita ciocolatei.


Rece la o cana de cafea.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
4
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
5
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce