Tort foarte simplu cu fructe

Aceasta reteta de tort cu fructe este foarte simpla dar delicioasa. Fara creme grele sau complicate, cu multe fructe si piscoturi este desertul ideal intr-o zi de vara.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tort foarte simplu cu fructe

Ingrediente

  • 1 kg frisca lichida
  • 4 plicuri gelatina
  • 10 piscoturi
  • fructe de sezon
  • 1 iaurt mare
  • ( de preferat cu fructe)
  • celofan
  • putina apa

Mod de preparare

Prima data se pune o folie de celofan intr-o cratita rotunda si putin udata cu apa ca sa se lipeasca folia de pereti. Se imbraca peretii cratitei pe interior cu fructele dorite si apoi se pregateste compozita tortului in felul urmator: Se bate frisca pana se intareste bine. Se pastreaza putina intr-un pahar pt. ornat la final. Se adauga iaurtul, o parte din fructe maruntite si gelatina. Gelatina se pregateste astfel: pliculetele se amesteca cu 15 linguri de apa sau zeama de fructe si se lasa asa 2 minute pana dispare lichidul. Apoi se pune la foc mic si se amesteca incontinuu pana se topeste bine. Nu se fierbe, trebuie sa atinga maxim temperatura la care suporta degetul. Se i-a de pe foc si se adauga la compozitia de tort. Se amesteca bine si toata compozitia se toarna in cratita gata imbracata cu fructe. La final se adauga piscoturi putin inmuiate in zeama de fructe sau apa. Se pune un capac la cratita si se da la frigider pana a doua zi. Se scoate din frigider si se aseaza un platou in locul capacului si se intoarce cratita. Se ridica si apoi se indeparteaza folia.


Se poarte orna cu frisca dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
1
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
2
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
3
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
4
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
5
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia