Tort floare de primavara

Tortul floare de primavara este o reteta de tort deosebita, un buchet de flori din pasta de zahar. Cu crema fina de ciocolata alba si capsuni, acest tort va rasfata si cele mai pretentioase gusturi.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Tort floare de primavara

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 gr zahar tos
  • 30 ml apa rece
  • 30 ml ulei
  • 20 gr cacao
  • 8 linguri faina
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri cappucino de ciocolata
  • Crema:
  • 650ml frisca lichida
  • 300g ciocolata alba
  • 400 g capsuni
  • 100 g zahar
  • 4lg zeama de lamaie
  • 20g gelatina dizolvata in 5lg de apa calda.

Mod de preparare

Se face blatul si se coace intro tava in forma de floare, apoi se taie in trei.

crema:

capsunele se fac pireu in blender, se pun intro cratita impreuna cu zaharul si zeama de lamaie si din momentul cand au inceput sa fiarba, se lasa 3 minute, apoi se dau deoparte. 400 ml frisca lichida se pune intr-o cratita pe abur si cand e fierbinte se pune ciocolata rupta bucatele, se amesteca pana s-a topit toata ciocolata, apoi asa fierbinte se pune peste pireul de capsuni. Se adauga si gelatina in crema calda si se lasa la rece pana incepe sa se inchege putin.

Intre timp se bate bine restul de 250ml frisca si cand crema de capsuni a inceput sa se inchege putin se amesteca cu frisca (cu mixerul). E o crema foarte aromata si buna, putin acrisoara.

Se pune o foaie de blat in tava in care a fost copt, se insiropeaza cu siropul de la amandina care se imparte in trei. Se pun si felii de capsuni peste blat, sa fie mai aromat si pe urma jumatate din crema, a doua foaie, iar capsuni si iar crema si deasupra a treia foaie.

Se acopera tortul cu folie alimentara si se da le rece cateva ore...dupa care se intoarce pe un platou. Pentru a fi imbracat in pasta de zahar, se da un strat subtire de unt inainte. Se imbraca in pasta si apoi se pune buchetelul care se poate face cu cateva zile inainte.


Reteta de Tort Floare de primavara propusa de lissa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Rulouri din carne de vita
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide