Tort festiv cu pere

Aceasta reteta de tort nu este deloc complicata, tortul cu pere fiind un deliciu aspectuos perfect pentru orice ocazie festiva.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tort festiv cu pere

Ingrediente

  • 4 oua
  • 60 g migdale macinate
  • 150 g faina
  • 120 g zahar
  • 90 g unt topit
  • coaja de lamîie razuita
  • un parf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • vanilie(din pastaie)
  • 1 lingura gem de caise
  • compot de pere
  • -10 jumatati de para
  • -350-400 ml suc din compot (sau sirop de zahar)
  • 250 g Quark
  • 1 lingurita concentrat de portocale
  • 100 ml frisca
  • 1 zahar vanilat
  • 1 pliculet de Agartine/sau foi de gelatina pentru 500 ml lichid
  • ciocolata pentru decor

Mod de preparare

Amestecam ouale cu zahar, pîna devin spumoase.
Adaugam vanilia si untul topit, dar nu cald. Mixam.
Faina, o amestecam cu migdalele macinate(neaparat din cele decojite), cu praful de copt si coaja de lamîie, si turnam la amestecul de oua cîte putin, mixînd continuu.

Tapetam o forma rotunda de 28 cm cu unt si faina, turnam aluatul de blat, si dam la cuptorul preîncalzit la 170° C, timp de maxim 30 minute.

Blatul se poate însiropa cu cîteva linguri de suc din compot.

Gemul de caise se încinge în microunde, apoi se pensuleaza pe blat. Se lasa la uscat/întarit.

Perele le-am taiat cubulete.
Cam 150 de ml din suc, am pus la fiert cu pliculetul de Agartine (pt 500 ml lichid).
Se fierbe la foc lejer timp de 2 minute (asa zice plicul), dupa care se adauga la restul de suc rece.
Am adaugat si perele , si am lasat vreo 10 minute la racoare, dupa care am turnat peste blat.
Se da la rece, macar 2 ore.

Quarkul(brînza cremoasa de vaci), am amestecat-o cu caramelul de portocale.
(pentru cele care ati facut acest concentrat si vi s-a întarit: încalziti cîteva secunde la mo, si devine subtire).

Batem frisca cu un zahar vanilat, si o amestecam la brînza de vaci.

Ungem tortul cu acesta crema. Pentru a nu murdari platoul, bagati sub tort hîrtie de copt, care o îndepartati dupa ce ati decorat tortul.
Pîna am topit ciocolata, am scos tortul pe terasa la racoare.


Tortul festiv cu pere este foarte racoritor.

Reteta torturlui cu pere a fost propusa de Maya pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce