Aceasta reteta de tort nu este deloc complicata, tortul cu pere fiind un deliciu aspectuos perfect pentru orice ocazie festiva.
Amestecam ouale cu zahar, pîna devin spumoase.
Adaugam vanilia si untul topit, dar nu cald. Mixam.
Faina, o amestecam cu migdalele macinate(neaparat din cele decojite), cu praful de copt si coaja de lamîie, si turnam la amestecul de oua cîte putin, mixînd continuu.
Tapetam o forma rotunda de 28 cm cu unt si faina, turnam aluatul de blat, si dam la cuptorul preîncalzit la 170° C, timp de maxim 30 minute.
Blatul se poate însiropa cu cîteva linguri de suc din compot.
Gemul de caise se încinge în microunde, apoi se pensuleaza pe blat. Se lasa la uscat/întarit.
Perele le-am taiat cubulete.
Cam 150 de ml din suc, am pus la fiert cu pliculetul de Agartine (pt 500 ml lichid).
Se fierbe la foc lejer timp de 2 minute (asa zice plicul), dupa care se adauga la restul de suc rece.
Am adaugat si perele , si am lasat vreo 10 minute la racoare, dupa care am turnat peste blat.
Se da la rece, macar 2 ore.
Quarkul(brînza cremoasa de vaci), am amestecat-o cu caramelul de portocale.
(pentru cele care ati facut acest concentrat si vi s-a întarit: încalziti cîteva secunde la mo, si devine subtire).
Batem frisca cu un zahar vanilat, si o amestecam la brînza de vaci.
Ungem tortul cu acesta crema. Pentru a nu murdari platoul, bagati sub tort hîrtie de copt, care o îndepartati dupa ce ati decorat tortul.
Pîna am topit ciocolata, am scos tortul pe terasa la racoare.
Tortul festiv cu pere este foarte racoritor.
Reteta torturlui cu pere a fost propusa de Maya pe forum culinar.
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postpentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padureSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelUn aperitiv rapid plin de vitamine
Cosulete aperitiv cu salata de telina si tonIn sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofi
Comentarii