Aceasta reteta de tort de mere este una potrivita pentru orice ocazie festiva. Cu toate ca tortul arata nespus de bine si apetisant, este un tort de mere foarte usor de pregatit.
Mod de preparare:
Merele se curata de coaja si se scot cotoarele. Se unge o cratita cu unt sau margarina, apoi se aseaza merele intregi in cratita. Se baga la cuptor si se tin pana incep sa se inmoaie.
Intre timp se prepara compozitia pentru blat.
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat cu sare. Albusurile se bat pana devin spuma, se adauga zaharul cate putin, apoi se adauga galbenusurile , uleiul, zaharul vanilinat si faina.
Compozitia se adauga peste merele coapte si se baga iarasi la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.(Se incearca cu scobitoarea).
Dupa ce s-a copt, tortul se lasa sa se raceasca apoi se insiropeaza cu sirop facut din apa, zahar si esenta de rom. Se orneaza cu frisca si felii de mere.
Tortul festiv de mere se serveste rece.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzSaturandu-ne de clasicele chiftelute, am incercata si aceasta varianta, care ne-a placut tare mult.
Oua scotiene
Comentarii