Tort festiv cu capsuni

Tortul cu capsuni este delicios si usor de preparat, este foarte aspectuos si poate fi preparat la orice ocazie festiva.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tort festiv cu capsuni

Ingrediente

  • Pentru blatul de tort:
  • 4 oua
  • 2 cesti zahar
  • 2 cesti faina
  • 5 linguri apa
  • 5 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta de lamaie
  • pentru crema:
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 gr ciocolata alba
  • 300 gr capsuni
  • SIROP:
  • 300 ml apa
  • 200 gr zahar
  • Pentru sirop:
  • 300 ml frisca lichida
  • capsuni

Mod de preparare

BLATUL:

separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile bine cu un praf de sare. Intr-o cratita punem zaharul si apa si lasam sa fiarba la foc mic, pana se topeste tot zaharul. Fierbinte il turnam peste albusuri si mixam continuu. Cand am terminat de turnat tot siropul, adaugam galbenusurile, esenta si uleiul. Punem faina cernuta si amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza bine toata compozitia. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam aluatul, apoi il dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca, apoi taiem blatul de tort in doua.

CREMA: intr-un vas punem ciocolata rasa sau rupta in bucati mici impreuna cu frisca pe baie de aburi. Amestecam continuu pana se topeste ciocolata, atentie sa nu fiarba. Cand s-a topit, dam deoparte. Lasam la racit, apoi dam crema la frigider cateva ore. Mixam apoi pana cand crema isi dubleaza volumul si capata o textura cremoasa.Taiem capsunile in cubulete mici si le adaugam in crema, amestecand usor sa nu le strivim.

SIROP:intr-o craticioara punem zaharul si apa sa fiarba.Tinem siropul pe foc cateva minute, pana se leaga, apoi lasam la racit.


ASAMBLARE:in tava in care am copt blatul, punem folie alimentara, apoi punem primul blat, insiropam, punem crema, apoi blat si insiropam foarte putin partea de sus a blatului. Dam tortul la frigider circa 1 ora. Scoatem apoi din folie si ornam cu frisca si capsuni. Lasam la frigider pana in momentul servirii.


Tortul festiv cu capsuni se serveste rece, de la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Briose cu capsuni si arahide
Bucataras.RO

Briose cu capsuni si arahide

Aspectuoase si bune - atat pot sa zic. Pentru reteta m-am inspirat dintr-o carte.

Briose cu capsuni si arahide
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce