Tort dobos cu vanilie si cacao

Pentru foile de blat, ouale cu zaharul se bat in bain marie, dupa care, compozitia racita se amesteca cu faina si apoi cu untul topit si putin racit.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 10 oua
  • 250 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 150 gr unt topit
  • Ingrediente crema:
  • 500 mI lapte
  • 1/4 baton vanilie
  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 4 linguri faina
  • 400 gr unt
  • 4 linguri cacao
  • 150-200 gr zahar

Mod de preparare

Pentru foile de blat, ouale cu zaharul se bat in bain marie, dupa care, compozitia racita se amesteca cu faina si apoi cu untul topit si putin racit.

Se intinde si se coace fiecare foaie pe tava rotunda. Foaia care este mai frumoasa se lasa la o parte pentru a fi pusa deasupra.

Cand se glaseaza cu zahar ars se pune iar pe fundul tavii. Se face operatia de 2-3 ori, ca sa se acopere bine cu glazura de zahar ars din 6 linguri zahar.

Cu un cutit uns cu unt se traseaza de fiecare data portiile, iar la urma se apasa complet si se taie cu un cutit fierbinte.

Pentru crema, laptele se amesteca cu vanilia maruntita si se pune la fiert. Se freaca ouale cu zaharul, se adauga faina in ploaie, dupa care se toarna usor laptele racit si se subtiaza compozitia. Se pune apoi pe foc sa se ingroasa, amestecand mereu sa nu se lipeasca.

Racita, se amesteca cu untul spuma si cu cacaua preparata, adica se amesteca cacaua cu zahar si putina apa clocotita.

Aceasta pasta se pune in compozitie.
Pofta buna!

Alte prajituri gasiti aici:

Prajitura cu zmeura

Prajitura cu nuca si gem de caise

Chec cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
1
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Desert prajitura cu capsuni
2
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
5
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia