Tort dobos cu crema de vanilie

Pentru foile de blat, galbenusurile se freaca cu zaharul si treptat se adauga albusurile spuma si faina. Pe forma unsa si presarata cu faina se coace

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • Ingrediente crema:
  • 300 gr zahar
  • 4 oua
  • putin lapte
  • vanilie
  • 150 gr ciocolata
  • 200 gr unt
  • Ingrediente glazura:
  • 120 gr zahar tos
  • zeama de la 1/2 lamaie

Mod de preparare

Pentru foile de blat, galbenusurile se freaca cu zaharul si treptat se adauga albusurile spuma si faina.

Pe forma unsa si presarata cu faina se coace un blat. Se coc pe rand atatea foi de blat cate ies din coca. Se coc repede si trebuie sa fie de culoare deschisa.

Pentru crema, se fierb impreuna, in bain marie, zaharul cu ouale intregi, putin lapte si vanilie pana se ingroasa compozitia. Se adauga, cand este inca pe foc, ciocolata inmuiata. Cand s-a racit se adauga untul spuma.

Se umple tortul cu crema si se imbraca si partile

laterale.

Pentru glazura, zaharul se fierbe cu putina apa, chiar numai inmuiat, pana capata o culoare galben deschis. Se adauga zeama de lamaie si se mai fierbe. Cand este inca subtire se toarna repede peste tort.

Dupa ce s-a racit se cresteaza zaharul ars de pe tort cu lama fierbinte a unui cutit.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete prajituri:

Strudel cu visine

Deliciu cu visine si bezea

Prajitura cu visine si iaurt

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
3
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia