Tort Dobos cu 10 foi

Aceasta reteta de tort Dobos prezinta ingredientele suficiente pentru 8-10 foi, dar daca le taiati in doua veti obtine 16-20 de foi, deci implicit un aspect impunator si deosebit.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tort Dobos cu 10 foi

Ingrediente

  • Ingrediente ptr. foi:
  • 14 oua
  • 280 g zahar
  • 240g faina
  •  
  • Ptr. crema:
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 400 g ciocolata de lapte
  • 300g unt 85% grasime
  •  
  • Glazura de zahar:
  • 100 g de zahar
  • 50 g unt.

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.
Amestecam galbenusurile cu 140 g zahar pina devin cremoase.
La rindul lor si albusurile vin batute cu 140 g zahar pina devine o spuma tare.

In crema de galbenusuri amestecam si faina apoi adaugam incet si spuma de albusuri.

Din acest amestec vor iesi in jur de 8-10 blaturi subtiri.

un blat se face pe fundul unei tavi unse cu unt si tapetata cu faina... se pun doua linguri mari din compozitia ptr. blat si se coc la temp de 220 °C pentru cateva minute, aproximativ 5 minute. Se lasa sa se raceasca si se desprind cu un cutit apoi, usor.

Puteti folosi coala de hartie pentru copt, va fi mult mai usor, lasati foaia sa se raceasca pe hartie si o desprindeti doar in momentul montarii.

Crema:

Se bat ouale cu zaharul pe aburi pina devin o crema de consistenta mai
tare. Topim si ciocolata in aceasta crema si lasam sa se raceasca.
Dupa aceea amestecam untul in compozitia cremei.

Glazura de zahar:

Caramelizam 100 g de zahar. In acest zahar topim si 50 g unt. Turnam pe o hirtie de copt, unsa inainte.
Cind s-a racit zaharul caramelizat il spargem marunt si il aplicam pe tort.

Alternam straturi de foi si crema pana se termina, se oprese crema si pentru ornat in exterior. Se decoreaza cu zaharul caramelizat.

Reteta de tort Dobos cu 10 foi a fost propusa de pitt4 pe forum culinar.


Cel mai indicat este sa serviti tortul Dobos a doua zi, pentru ca foile sa se inmoaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce