Tort dobos

Se freaca galbenusurile cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, si se adauga faina. Se bat albusurile spuma tare si se inglobeaza usor in crema de gal

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 gr faina
  • 125 gr zahar pudra
  • 5 oua
  • Pentru crema:
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 1 lingura lapte
  • 2 linguri cacao
  • 200 gr unt
  • Pentru glazura:
  • 100 gr zahar tos

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, si se adauga faina. Se bat albusurile spuma tare si se inglobeaza usor in crema de galbenusuri. Se tapeteaza tava de tort pe dos cu unt si foina si se ia cu lingura din compozitie o cantitate suficienta ca sa se poata intinde o foaie cat lama cutitului. Se coace foaia la foc potrivit si se supravegheaza, ca sa nu se arda. Se coc pe rand cinci-sase foi, timp de 10 minute pentru fiecare foaie. Foile se scot imediat de pe tava, cu un cutit lung, si se pun la racit pe un gratar. Crema: se freaca galbenusurile cu zaharul, intr-un vas pus in bain-marie, si se tin pe foc pana se ingroasa, amestecand mereu. Se adauga in crema de galbenusuri 2 linguri de cacao, amestecata cu 1 lingura de lapte. Se freaca untul spuma si se inglobeaza incet in crema de oua. Se amesteca crema pana se raceste. Se bat albusurile spuma tare si se inglobeaza usor in crema. Se pastreaza o foaie pentru fata. Se pune o foaie pe un platou, se unge cu crema se pune deasupra alta foaie. Se repeta operatia pana se termina foile si ultimul strat este de crema. Foaia pastrata se acopera cu glazura de zahar ars. Se arde zaharul la foc iute si cand se inchide la culoare, se toarna repede, circular, peste foaie. Se intinde zaharul ars foarte repede, cu un cutit inmuiat in unt fierbinte. Tot cu acest cutit se marcheaza portiile in glazura calda. Foaia glazurata se pune peste ultimul strat de crema.

Se taie felii, se poate pune alaturi frisca sau inghetata. Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa

Tiramisu

Galuste cu prune

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
1
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
2
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia