Tort diplomat la rece

Se bate frisca si se pune la frigider, dupa care se pune la fiert laptele in care s-a adaugat zaharul, coaja de la o portocala si cand este fierbinte

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 plicuri de gelatina
  • 10 linguri de zahar
  • 0.5 l lapte
  • 2 compoturi de ananas
  • 200 gr. stafide aurii
  • 1 l frisca lichida
  • un pachet de piscoturi
  • 2-3 portocale
  • 3-4 buc. kiwi (sau alte fructe pentru ornat) si 2 coli de celofan

Mod de preparare

Se bate frisca si se pune la frigider, dupa care se pune la fiert laptele in care s-a adaugat zaharul, coaja de la o portocala si cand este fierbinte se adauga ouale batute bine si se ia de pe foc, se mai adauga gelatina inmuiata in prealabil in sucul de la compotul de ananas si se lasa la racit.

Intre timp se pun foliile de celofan intr-o cratita de 4 litri si pe fundul ei si pe lateral se aseaza fructele de ornat(portocale, kiwi , e.t.c.). Cand laptele este proape rece , caldut chiar , se amesteca cu frisca , ananasul stors bine , stafidele .Este o compozitie de consistenta unei smantani , se aseaza un rand de compozitie peste fructele asezate , un rand de piscoturi date prin apa cu zahar , un alt rand de compozitie si ultimul un rand de piscoturi, Se aduna celofanul si se lasa la rece pana adoua zi. Se pot face 2 torturi potrivite din aceste ingrediente.

A doua zi se scoate intorcandu-l pe o farfurie.


Se serveste ca atare sau cu topping de caramel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide