Diplomatul este o prajitura foarte cunoscuta si apreciata. Forma diplomatului poate fi adaptata in functie de eveniment, Valentine's in cazul nostru :).
Se taie felii blatul (facut in casa ca blat simplu sau cumparat) Se pune film transparent in tava in forma de inima si se aseaza un strat de felii de pandispan pe margini si pe fundul tavii.
Se face frisca. Se folosesc 3 cutiute a cite 200 ml fiecare de smintina pentru frisca, adica trebuie numai batuta, nu are zahar. Se face bezeaua din cele 3 albusuri si 140 de grame de zahar. Se face pe foc mic crema din cele 3 galbenusuri si 110 grame de zahar. Se pun in apa 40 de grame de gelatina sa se umfle, se adauga la crema si se mai pune putin pe foc sa se dizolve bine.
Intre timp se pune pe forma un strat de ananas de la cutie scurs. Se amesteca crema de galbenusuri cu bezea si frisca repede pentru ca gelatina sa nu se solidifice. Se pune deasupra cremei un strat de caise in sirop taiate felii pe lung. Se pun deasupra alte felii de blat, se acopera bine cu filmul transparent si se pune la frigider cu ceva dasupra ca sa preseze putin.
Blatul nu se insiropeaza pentru ca e taiat subtire si e foarte pufos, se insiropeaza de la sucul pe care il mai aveau fructele prin presare. Dupa citeva ore se scoate din forma si se rastoarna pe un gratar ca sa fie ornat. Se imbraca in frisca. Se poate orna cu ciocolata topita pusa intr-un cornet facut tot din hirtie pentru copt.
Reteta Tort diplomat in forma de inima a fost propusa de Adriana Nicoleta.
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vanilieAstazi am facut o prajiturica de sezon, aducand ca noutate, cel putin pentru mine, stratul de biscuiti in loc de blat. A...
Prajitura turnata cu mere si biscuitiIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii