Tort Diplomat festiv, cu fructe

Tortul diplomat este o prajitura foarte cunoscuta si preparata de foarte multi dintre noi. Se regaseste pe mesele festive si de sarbatoare, asa ca merita si el o reteta festiva care sa il onoreze. Aceasta este reteta noastra de Tort Diplomat Festiv.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort Diplomat festiv, cu fructe

Ingrediente

  • Blat:
  • -4 oua mari
  • -2 cesti zahar
  • -1 1/2 cesti faina
  • -3 linguri cacao
  • -5 linguri ulei
  • -5 linguri apa
  • -un praf de sare
  • Crema diplomat:
  • -4 oua
  • -150-200 gr zahar
  • -500 ml frisca
  • -1 plic gelatina
  • Decor:
  • - piscoturi
  • -fructe(kiwi
  • mandarine
  • struguri
  • etc)
  • -tort jelee transparent de la Dr Oetker

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile bine cu un praf de sare. Fierbem zaharul si apa pana devin un sirop. Fierbinte il turnam peste albusuri, si mixam continuu. Cand am terminat de turnat tot siropul, adaugam galbenusurile si uleiul. Amestecam faina cu cacaoa si o cernem deasupra. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza bine toata compozitia. Ungem o tava de tort cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam aluatul, apoi il dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca.

Pentru crema:

Ouale impreuna cu zaharul se bat bine. Se pun la pe baie de abur, pana cand crema se ingroasa ca o smantana. Se lasa sa se raceasca. Frisca se bate bine. Gelatina se pune la inmuiat in 3 linguri de apa sau suc de fructe. Se pune la incalzit (atentie sa nu fiarba), apoi se amesteca cu crema de ou. Adaugam si esenta. Se amesteca frisca cu crema de ou. In acest moment se pot adauga si fructe in compozitia cremei, dar doar din compot.

Se tapeteaza tava cu folie de plastic. Se adauga blatul, apoi punem crema.

Adaugam fructele in functie de ce model doreste fiecare. Preparam jeleul conform instructiunilor de pe plic. Il turnam caldut peste prajitura.


Tortul Diplomat festiv, cu fructe se prepara foarte usor si este delicios. Se poate orna in diferite feluri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce