Tortul diplomat este o prajitura foarte cunoscuta si preparata de foarte multi dintre noi. Se regaseste pe mesele festive si de sarbatoare, asa ca merita si el o reteta festiva care sa il onoreze. Aceasta este reteta noastra de Tort Diplomat Festiv.
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile bine cu un praf de sare. Fierbem zaharul si apa pana devin un sirop. Fierbinte il turnam peste albusuri, si mixam continuu. Cand am terminat de turnat tot siropul, adaugam galbenusurile si uleiul. Amestecam faina cu cacaoa si o cernem deasupra. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza bine toata compozitia. Ungem o tava de tort cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam aluatul, apoi il dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca.
Pentru crema:
Ouale impreuna cu zaharul se bat bine. Se pun la pe baie de abur, pana cand crema se ingroasa ca o smantana. Se lasa sa se raceasca. Frisca se bate bine. Gelatina se pune la inmuiat in 3 linguri de apa sau suc de fructe. Se pune la incalzit (atentie sa nu fiarba), apoi se amesteca cu crema de ou. Adaugam si esenta. Se amesteca frisca cu crema de ou. In acest moment se pot adauga si fructe in compozitia cremei, dar doar din compot.
Se tapeteaza tava cu folie de plastic. Se adauga blatul, apoi punem crema.
Adaugam fructele in functie de ce model doreste fiecare. Preparam jeleul conform instructiunilor de pe plic. Il turnam caldut peste prajitura.
Tortul Diplomat festiv, cu fructe se prepara foarte usor si este delicios. Se poate orna in diferite feluri.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafidePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii