Tort diplomat de struguri

Tortul Diplomat de struguri este o reteta de tort cu fructe deloc greu de pregatit, usor, revigorant. Tortul Diplomat il puteti servi ca desert intr-o zi calda de toamna tarzie.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort diplomat de struguri

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 12 portii:
  • 2 oua
  • 105 g. zahar
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 30 g. faina
  • 1 praf de copt
  • 25 g. alune macinate
  • 8 galbenusuri
  • 100 g. zahar pudra
  • 375 ml. lapte nedegresat
  • 8 foi de gelatina
  • 500 g. struguri
  • 125 ml. frisca
  • 1 pachetel glazura pentru tort
  • 20 g. migdale feliate.

Mod de preparare

Separati albusurile si galbenusurile celor doua oua. Bateti albusurile cu 2 linguri de apa pana devin spuma. Presarati deasupra 75 g de zahar si zaharul vanilat, incorporati bine si apoi amestecati si galbenusurile. Incalziti cuptorul la 175 grade C. Amestecati faina, praful de copt si alunele cu spuma de oua. Puneti acest aluat intr-o forma cu diametrul de 20 cm si coaceti circa 20 de minute. Lasati blatul sa se raceasca bine.

Pentru crema bateti cele 8 galbenusuri cu zaharul pudra pana devin crema. Adaugati laptele nedegresat. Inmuiati si topiti gelatina apoi adaugati-o cremei de galbenusuri. Dati-o la frigider 30 de minute. Adaugati frisca in crema cu gelatina putin intarita si amestecati. Adaugati apoi 400 g de struguri la crema si turnati crema peste blat.

Reteta Tort diplomat de struguri a fost propusa de Sava Laura pe forum culinar.ro


Lasati la frigider cel putin 2 ore sa se intareasca. Decorati tortul cu restul de struguri si turnati glazura transparenta deasupra, urmand instructiunile de pe pachet.Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
1
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Lichior de cafea cu vanilie
2
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Cozonaci Babani
3
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
4
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
5
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Parteneri
Tort Himalaya
Bucataras.RO

Tort Himalaya

Pana sa indraznesc sa prepar macarons, acest tort era desertul preferat pe care il faceam atunci cand ramaneau multe albusuri...

Tort Himalaya
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide